Helyi közélet

2010.10.04. 10:55

Fokozott ellenőrzés az M3-as autópályán

<p>Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr- főkapitányság fokozott közlekedési ellenőrzést tart, 2010. október 5-én 09.00 – 16.00-ig az M3-as autópálya kálmánházi szakaszán mindkét irányban.</p>

A fokozott rendőri ellenőrzés célja az állampolgárok biztonságának, a közlekedők, a jogkövető állampolgárok szolgálata és védelme, az illegális migrációnak és a kapcsolódó bűncselekményeknek a megelőzése.

Az ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordítanak majd az ellenőrzésben részt vevő szakemberek a tehergépkocsivezetők AETR, ADR, élő állat szállítás szabályainak betartására, továbbá a személygépkocsivezetők tekintetében a jármű műszaki állapotára, az okmányok meglétére és a passzív biztonsági eszközök használatára.

A demonstratív jellegű ellenőrzésben a rendőrségen túl részt vesznek az Állami Autópálya Kezelő Zrt., a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Fővámhivatal, a Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság, valamint a Megyei Polgárőr Szervezet szakemberei is.

Statisztika

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye útjain 2010.január 1- szeptember 30-ig, 657 közúti közlekedési baleset történt, melyből 167 súlyos, 469 könnyű személyi sérüléssel, 21 pedig halállal végződött. A számok az előző év azonos időszakához képest mintegy 30%-os csökkenést mutatnak. A megye területén áthaladó 15 km-es autópálya szakaszon ebben az évben 19 baleset történt, ebből 15 anyagi kárral, 4 pedig könnyű sérüléssel járt.

A balesetek bekövetkezéséhez vezető legfőbb ok továbbra is a gyorshajtás és a figyelmetlen vezetés. Az autópályán bekövetkező anyagi káros baleseteket többnyire a fáradt gépkocsivezetők elalvása okozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában