Helyi közélet

2010.10.06. 17:56

Hortobágyon kirándultak a nyíregyházi Örökzöld klub tagjai

<p>Nyíregyháza - Egynapos kirándulás keretében Hortobágy Nemzeti Park nevezetességeit tekintette meg a nyíregyházi Örökzöld Nyugdíjas Egyesület tagsága nemrégiben.</p>

Ez a terület a Világörökség része. Sokan először jártak itt, de eljöttek olyanok is, akik korábban már látták a természeti kincseket, de kíváncsiak voltak arra, hogy mi változott, mi újult meg utolsó látogatásuk óta.

Örömmel csodáltuk meg a szoborparkot, a Pásztormúzeum kiállítási anyagát, amely sok szép látnivalóval, tárgyi emlékekkel, dokumentumokkal bővült. Nagy tetszést aratott a kirándulók körében a múltidéző filmvetítés, mivel mi, nyugdíjasok átéltük a bemutatott korszakot. Vidám hangulatban, jókedvűen sétáltunk át a Kézműves udvarba, majd a Körszínbe, ahol a népi iparművészet működését, és különböző népi mesterségek megjelenítését csodáltuk meg.

Csodálatos élmények

Meglátogattuk a Madár kórházat és a Madár parkot, ahol megismertük az ott dolgozó szakemberek és segítők áldozatos munkáját. Vetített képeken is láttuk a kisállatok ragaszkodását a gondozókhoz! Természetesen nem hagytuk ki a Kilenclyukú hídon való sétát sem.

A korábbi látogatásunk óta felépült, de még be nem fejezett kápolnába belépve megrendülve hajtottunk fejet a kitelepítettek, az elhurcoltak és az áldozatok márványtáblája és emléke előtt. Ki-ki lehetősége szerint pénzadománnyal járult hozzá a kápolna mielőbbi befejezéséhez.

Ezután – pihenésképpen – elfogyasztottunk egy finom ebédet a helyi csárdában egy-egy pohár sör kíséretében. Hazaindulásunk előtt még ellátogattunk a halastavakhoz. Bár körbejárni már nem volt időnk, így is lelket gazdagító, nagy élményben volt része az „Örökzöld” kiránduló csoportnak - tájékoztatta portálunkat Nagy Istvánné egyesületi tag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában