Helyi közélet

2010.10.12. 13:21

Jövőre ismét káposztás napok Demecserben

<p>Demecser - Az újonnan megválasztott demecseri önkormányzat jövőre szeretné ismét megrendezni a káposztás napok rendezvénysorozatát.</p>

Vidáman énekelhetik akár a „Kerek a káposzta, csipkés a levele” szövegű dalt is immár Demecser lakói, ugyanis minden bizonnyal az idei szüneteltetés után jövőre újra megrendezik a Demecseri Káposztás Napok elnevezésű programsorozatot. Az újonnan megválasztott önkormányzat ugyanis elkötelezett híve a település hírnevét öregbítő rendezvénynek, s ennek a szándékuknak a hétfői alakuló ülésen is hangot adtak a képviselő-testület tagjai.

– A hétfői alakuló ülésen volt az ünnepélyes eskütétel, valamint a képviselők átvették a megbízólevelüket is – tájékoztatta szerkesztőségünket Kiss Gyula polgármester, aki immár a harmadik ciklusát kezdi meg a város vezetőjeként az október 3-i választás után. – Az ülésen foglalkoztunk a szervezeti és működési szabályzat módosításával is, hiszen több tekintetben is megváltozott az önkormányzat összetétele, munkája, s ennek megfelelően kell majd átdolgoznunk az SZMSZ-t. A következő testületi ülést október 27-én rendezzük meg, akkor fogadjuk el az új szabályzatot, akkor választunk majd alpolgármestert, s döntünk a bizottságokró, valamint az új gazdasági programról.

Folytatni akarják a hagyományt

– Az új önkormányzat folytatni szeretné a városban korábban megkezdett fejlesztéseket. Úgy gondolom, hogy a stabil gazdasági helyzet megteremtése érdekében erőteljesebb kapcsolatot kell tartani a lakossággal, a helyi vállalkozókkal, a civil szervezetekkel. Csak összefogással tudunk stabil hátteret teremteni, s ebben a munkában partner lesz az önkormányzat is. Már az alakuló ülésen szóba került a káposztás napok 2011-es megrendezése, hiszen nemcsak a hozzánk érkező vendégeknek, de a helybelieknek is hiányzott az idén elmaradt programsorozat. Remélem, jövőre feledtetni tudjuk ezt a hiányérzetet, s a város lakosságának összefogásával folytatni tudjuk ezt a szép hagyományt.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában