Helyi közélet

2010.10.04. 01:10

Állták a sarat a függetlenek Szabolcs-Szatmár-Beregben

<p>Nyíregyháza - A szavazatok 50 százalékának megszerzésével Kovács Ferenc, a Fidesz-KDNP jelöltje lett Nyíregyháza polgármestere.</p>

A fideszes politikus 17 384 voksot kapott, ezzel megelőzte a szocialista Nagy Lászlót (12 215) és a jobbikos Gyüre Csabát (5.622).

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 27 városában a függetlenek állták a versenyt a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjeivel, mindössze három helyhatósági vezetői hellyel szereztek kevesebbet a kormánypártok indulóihoz képest. A Fidesz-KDNP-nek 13 nyírségi városban Nyíregyházán, Mátészalkán, Kisvárdán, Balkányban, Csengerben, Dombrádon, Fehérgyarmaton, Kemecsén, Nyírteleken, Rakamazon, Tiszalökön, Vásárosnaményban és Záhonyban lesz polgármestere.

Két Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő vesztett az önkormányzati választásokon Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vasárnap: Karakó László Gávavencsellőn, míg Román István Ibrányban maradt alul a polgármesteri tisztségért zajló voksversenyben.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában