Helyi közélet

2010.10.14. 17:26

Mozgóbüfé a Jósavárosban

<p>Nyíregyháza – Nagyon örülünk, hogy végre második ütemben megcsinálták a Jósaváros egy részének a térburkolatát, füvesítését. Lassan már eltudunk jutni száraz lábbal a henteshez, az orvoshoz, a gyógyszertárba. A baj az, hogy a Eötvös iskola „Csoki suli” előtt keresztben áll egy mozgó büfé, csak nem értjük: minek?</p>

Elállja az utat a gyalogosok, a gyerekkocsival, a járókerettel közlekedők elől. Ki engedélyezte ezt? Az iskolában van büfé, ez a lakókocsiból kialakított büfé nagyon rontja a város képet. Ez a KGST-piacon elmegy, de nem itt! Üres üzlethelyiségek vannak az Ungvár sétányon! Tiltakozunk a mozgó büfé ellen – írta a jósavárosi lakosok nevében Istenesné Szomi Margaretta.

Van igény a mozgóbüfére

– Az elmúlt év folyamán a május elsejei rendezvényre készülve döntöttünk úgy, hogy veszünk egy mozgóbüfét, ami akkor vadonatúj volt, és Németországból érkezett. Minden előírásnak megfelelt, rendelkezik a különböző szervek engedélyével – mondta Maczega Márton üzemeltető. – Mivel a Eötvös-iskola konyháját üzemeltetjük, és a Jósavárosban nincs büfékocsiból konkurencia, a jelenlegi helyet választottuk, amit jóváhagyott a Nyíregyházi Városüzemeltetési és Vagyonkezelő Kft. is. A szerződéskötéskor meghatározott módon a tér felújításának idejére bevontuk a kocsit. Az átadást követően a várostól kapott hivatalos közterületi bérleti szerződéssel üzemeltetjük a mozgóbüfét, amire tapasztalatunk szerint van igény.

Nem akadályozza a forgalmat

– Az üzemeltető május 5-én nyújtotta be hozzánk a kérelmét, mely arra vonatkozott, hogy mozgóboltból kíván kereskedelmi tevékenységet folytatni. A kérelemhez minden szükséges iratot és engedélyt csatolt – tájékoztatta lapunkat dr. Gál György, az Okmányiroda vezetője. – Az árusítás végzéséről értesített hatóságok a büfében forgalmazott termékek értékesítésével kapcsolatban kifogást nem emeltek. Az olvasói levél nyomán egyeztettünk a Nyíregyházi Városüzemletető és Vagyonkezelő Kft. munkatársaival is, akik az október 14-ei helyszíni ellenőrzésen megállapították, hogy a mozgóbüfé a szerződésben foglaltaknak megfelelően használja a közterületet, a gyalogosforgalmat nem akadályozza.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában