Helyi közélet

2010.10.06. 13:58

Sohasem válnék meg az életemtől - mondja a nyírpazonyi polgármester

<p>Nyírpazony - Egy telefonos bejelentés alapján kommandósok szállták meg szerdán reggel a nyírpazonyi polgármesteri hivatalt.</p>

Mint kiderült, reggel fél 7-kor megjelent a polgármesteri hivatalban Vas Miklós korábbi polgármester, aki 17 év után október 3-án elvesztette hivatalát. A telefonáló azt állította, hogy látta nála az egyébként engedéllyel tartott önvédelmi fegyverét, és attól félt, hogy azt maga ellen fordítja.

A megyei rendőrfőkapitányság az alábbi közleményt adta ki a vizsgálat után: A Nyíregyházi Rendőrkapitányság szolgálatban lévő rendőrei ellenőrizték a bejelentést. Bűncselekményre utaló körülményt nem találtak, a férfi engedéllyel tartott önvédelmi pisztolya a kint parkoló kocsijából került elő. A fegyvertartás szabályainak megsértése miatt szabálysértési eljárás indult, a pisztolyt a rendőrök átvették. Személyi szabadságot korlátozó intézkedésre nem került sor, a volt polgármestert a kapitányságon meghallgatták.

A fegyvert az autójában hagyta

Vas Miklós a Kelet-Magyarországnak elmondta, hogy eszébe sem jutott, hogy véget vessen az életének, ráadásul a fegyvert az autójában hagyta, így nem tudja, mit láthatott nála a telefonáló.

– Fél hétkor bementem az irodámba, hogy a választás utáni átadás-átvételhez összepakoljam az iratokat. Fél nyolckor jöttek a kollégák, kávét főztünk, beszélgettünk. Aztán egyszer csak megjelentek a kommandósok... Soha az életben nem volt öngyilkossági szándékom, ahogyan most sem. Csodálatos családom, unokám van, akiktől rengeteg szeretetet, figyelmességet kapok. Tizenhét év után nem könnyű megválni a polgármesteri széktől, de annyit nem ér, hogy az ember eldobja érte az életét.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában