Helyi közélet

2010.10.25. 17:25

Záhonyi Nők Egyesülete

<p>Záhony – A határvárosban számos civil szervezet működik, ezek közül az egyik legaktívabb közéleti tevékenységet a Záhonyi Nők Egyesülete végzi.</p>

Bejegyzett közhasznú szervezetként ez év májusa óta, az azt megelőző öt évben pedig a megyei nőszövetség helyi alapszervezeteként funkcionáltak. A település majd valamennyi rendezvényén - legyen az sport, kulturális vagy szórakoztató - közreműködnek, propagálják az egészséges életmódot, a családok szerepének fontosságát, a karitatív tevékenységet szintúgy szívügyüknek tekintik. Ápolják a település hagyományait, de újak meghonosítására ugyancsak törekednek, a közelmúltban például sikeres szüreti mulatságot szerveztek. Mottójuk: Nők a városért! Nők Záhonyért! Záhonyi nők a családokért! Magukénak vallják Záhony neves szülöttjéhez, a tudós, feltaláló Dr. Béres Józsefhez intézett anyai intelmet: „Ha segítséget kérnek tőled, és te tudsz segíteni, akkor azt megtenni kötelességed!”

Munkájukat az önkormányzat is elismeri, évről évre támogatja őket anyagilag, erkölcsileg egyaránt, de működési költségeikhez eredményes pályázatok, valamint helyi mecénások is hozzájárulnak. A félszáz, különböző generációjú tagot számláló egyesület „szülőanyja”, Tóth Ferencné elnök asszony. Rendszeresen frissített honlapjukon (www.nokavarosert.hu) - egyebek mellett - olvasható Németi Erzsébet szerzeménye, A záhonyi nők indulója.

- Köles Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában