Helyi közélet

2010.11.05. 13:23

Hazatértek Pócspetribe

<p>Pócspetri - Ismét megrendezték november 1-jén Pócspetriben a községből elszármazottak találkozóját.</p>

A programsorozat ünnepi szentmisével kezdődött a római katolikus templomban, majd az iskola előtti téren felavatták Szent Erzsébet szobrát, Molnár Levente szobrászművész alkotását. Az avatóünnepségen közreműködött a Királyfalvi Miklós Általános Iskola kicsinyeinek kórusa, amely Árpád-házi Szent Erzsébetről szóló kórusművekkel kedveskedett a vendégeknek. Korcsog Alexandra középiskolai tanuló szavalata után Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke mondott beszédet. Szent Erzsébet szobrát dr. Simon Miklós és Kozma Péter országgyűlési képviselők leplezték le. Az ünnepség az iskola tornatermében az elszármazottak találkozójával folytatódott.

Hagyományt teremtve

A település vezetői öt évvel ezelőtt dr. Veres András püspök atyával, Pócspetri szülöttjével úgy gondolták, hogy hagyományt teremtve 5 évente meghívják a településről elszármazottakat.Ha más ünnepek alkalmával nem is, de mindenszentek és halottak napja alkalmából nagyon sok Pócspetriből elszármazott személy hazalátogat hozzátartozója sírjához, a településen élő rokonaihoz, ezért esett a találkozó időpontja november 1-jére. A találkozó résztvevőinek az iskola tanulói adtak műsort, majd Pataki László polgármester mondott köszöntő beszédet.Az ünnepségen vehette át Fábián Károly iskolaigazgató azt a kitüntetést, amelyet több mint négy évtizedes pedagógiai munkájáért nyugdíjba vonulása alkalmából kapott.

A kulturális programban felléptek még a Tengertánc Művészeti Iskola növendékei, valamint műsort adott az Út Emberei Pócspetri Ifjúságának együttese is. A találkozó résztvevői bepillanthattak a település mindennapjaiba, továbbá képekben megtekinthették az Iránytű Gazdaságfejlesztő Klub „Hírességeink, hétköznapi hőseink” és Leader Fesztivál és Eggstatt-ben jártunk kiállítás anyagát is.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában