Helyi közélet

2010.11.17. 10:14

Íme a legújabb premierfilmek!

<p>Az Antikrisztus, a Bérgyilkosék, A Föld szeretője, a Jackass 3D, a Nömadak Tx, az Ördög és a Száguldó bomba című filmek várják a mozifanatikusokat.</p>

Antikrisztus (Antichrist)

 

Színes, fekete-fehér, feliratos, dán-német-francia-svéd-olasz-lengyel filmdráma, 108 perc, 2009.
18+
Dolby Digital

rendező: Lars von Trier
forgatókönyvíró: Lars von Trier
operatőr: Anthony Dod Mantle
producer: Meta Louise Foldager
vágó: Anders Refn, Asa Mossberg
szereplő(k): Willem Dafoe, Charlotte Gainsbourg

Bemutató dátuma: 2010. november 18. (Forgalmazó: Budapest Film)

Lars von Trier rendezésében és forgatókönyvével készülő horror-dráma, főszerepében egy megkeseredett házaspárral, akik visszavonulnak elszigetelt erdei kuckójukba, hogy megpróbáljanak gyógyírt találni összetört szívükre és tönkrement házasságukra. A dolgok azonban egyre rosszabbra fordulnak.

Kattintson a képre és nézze meg a filmelőzetest!


Bérgyilkosék (Killers)

 

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 93 perc, 2010.
(BA)
SDDS

rendező: Robert Luketic
forgatókönyvíró: Bob DeRosa
operatőr: Russell Carpenter
producer: Scott Aversano, Jason Goldberg, Mike Karz, Ashton Kutcher
vágó: Mary Jo Markey
szereplő(k): Ashton Kutcher (Spencer Aimes), Katherine Heigl (Jen Kornfeldt), Tom Selleck (Mr. Kornfeldt), Katheryn Winnick (Vivian), Rob Riggle (Henry), Catherine O Hara

Bemutató dátuma: 2010. november 18. (Forgalmazó: Palace Pictures)

Spencer egy kormánynak dolgozó bérgyilkos szuperkém, akire egy európai küldetésen rátalál az igaz szerelem egy gyönyörű, okos és éppen szakítás után lévő nő, Jen Kornfeldt személyében. A románcból házasság lesz, és boldogan élnek egészen Spencer 30. születésnapjáig, amikor rádöbbennek, több millió dolláros vérdíj van a fejükre kitűzve, és ami még rosszabb, a potenciális gyilkosok valószínűleg már évek óta figyelik őket. Bárki lehet az ellenségük: szomszédaik, barátaik, a fűszeres vagy akár a barátságtalan öregember az utca túlsó felén.

Kattintson a képre és nézze meg a filmelőzetest!



A Föld szeretője

 

Színes, magyar játékfilm, 100 perc, 2010 (12)

rendező: Pozsgai Zsolt
zeneszerző: Gulyás Levente
operatőr: Nádorfi Lajos
szereplő(k): Őze Áron (Zsolnay Vilmos), Koncz Gábor, Auksz Éva, Sunyovszky Szilvia, Kézdy György, Görög László, Lux Ádám, Tarsoly Krisztina

Bemutató dátuma: 2010. november 18. (Forgalmazó: Horatio Film)

A fiatal Zsolnay Vilmost apja kereskedőnek szánja, de a fiú titkos utakon jár. Festegetni próbál, készül a művész életre. Furcsa szokásai vannak, szeret rég halott nővére szobájában időzni, és "beszélgetni" vele. És feltűnik egy titokzatos, olasz öregember, aki kamasz-korától kísérti. Vilmos bátyja, a nagyvilági életet élő fiatalember edénygyárat alapít a városban, de ennél a munkánál sem tud megnyugodni, újabb és újabb kihívások felé siet. Így egy nap az edénygyár Vilmosra marad. És a titokzatos, öreg olasz átadja neki a titkot, egy gubbiói váza receptjét, mely alapvetően változtatja meg Zsolnay Vilmos életét. Ettől kezdve a film története egy később világhírre szert tett ember útja önmaga megismeréséig. Szerelmek, tragédiák, örömök kísérik ezen az úton. Apák és fiúk szenvedélyes viszonyainak lehetünk tanúi, híres aranycsinálók és csodadoktorok tűnnek fel - és a fiatal boltosfiú elindul azon az úton, mely az öröklétig vezet.

Zsolnay Vilmos eljut odáig, hogy megvalósítja élete célját, és a rábízott titkot megőrzi - de vajon lesz-e kinek tovább adnia? És milyen áron?

Kattintson a képre és nézze meg a filmelőzetest!



Jackass 3D

 

Színes, eredeti nyelven, amerikai film, 94 perc, 2010 (18)

rendező: Jeff Tremaine
forgatókönyvíró: Preston Lacy
operatőr: Lance Bangs, Dimitry Elyashkevich, Rick Kosick
producer: Spike Jonze, Johnny Knoxville, Jeff Tremaine
szereplő: Johnny Knoxville, Bam Margera, Ryan Dunn, Steve-O, Jason Acuna, Preston Lacy, Chris Pontius, Ehren McGhehey, Dave England, Tony Hawk, Spike Jonze, Seann William Scott

Bemutató dátuma: 2010. november 18. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

Az eredetileg az MTV zenecsatornán debütált Jackass szereplői örök kamaszok, akik idétlen tréfákkal teszik próbára társaik és önmaguk tűrőképességét. Fontos szerep jut a testnedveknek, a savas gyomortartalomnak és az ürüléknek, a szereplők törnek-zúznak, falnak mennek, borulnak, meztelenkednek és minél nagyobb a fejetlenség, annál boldogabbak. A 3D-s Jackass pedig a rajongók álma, hiszen most már minden trutymó egyenesen a néző arcába zúdul.

Kattintson a képre és nézze meg a filmelőzetest!



Nömadak Tx

 

színes, feliratos, spanyol dokumentumfilm, 89 perc, 2006 (KN)

rendező: Harkaitz Martinez de San Vicente, Igor Otxoa, Pablo Iraburu
forgatókönyvíró: Igor Otxoa, Pablo Iraburu, Harkaitz Martinez de San Vicente
zene: Oreka TX
producer: Igor Otxoa
szereplő: Igor Otxoa (Önmaga), Harkaitz Martinez de San Vicente (Önmaga)

Bemutató dátuma: 2010. november 18. (Forgalmazó: Anjou Lafayette)

A txalaparta - a két kezdőbetű adja a címbéli Tx-et - egyrészt majdnem kihalt, másrészt furcsa módon két játékost igényel: egyikük az állandó ritmust, a másik a játékosabb dallamot szolgáltatja. Esetünkben ez a két virtuóz bizonyos Igor Otxoa és Harkaitz Martinez de San Vicente, akik nem elégednek meg azzal, hogy a Pireneusok lábainál babráljanak saját készítésű hangszereiken, hanem fogják magukat és bejárják a világot, rokonlelkeket keresve távoli nomád népek között. Első útjuk Indiába vezet, majd Lappföldön jégből, a Szaharában kőből faragnak ütnivalót, de Mongóliában és Algériában is megfordulnak, miközben helyi zenészekkel készítenek felvételeket szintén ősi hangszereken, vagy csak úgy örömzenélnek spontán módon.

Kattintson a képre és nézze meg a filmelőzetest!



Ördög (Devil)

 

Színes, feliratos, amerikai horror, 80 perc, 2010.
16+
Dolby Digital

rendező: John Erick Dowdle, Drew Dowdle
forgatókönyvíró: Brian Nelson, M. Night Shyamalan
operatőr: Tak Fujimoto
producer: Sam Mercer, M. Night Shyamalan
vágó: Elliot Greenberg
szereplő(k): Bojana Novaković (fiatal nő), Jenny O Hara (idős nő), Bokeem Woodbine (biztonsági őr), Logan Marshall-Green (szerelő), Geoffrey Arend (salesman), Chris Messina (Bowden), Caroline Dhavernas (Elsa Nahai), Jacob Vargas (Ramirez), Matt Craven (Lustig), Joe Cobden (Dwight)

Bemutató dátuma: 2010. november 18. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

Öt ember teljesen átlagos módon kezdi a munkanapját Philadelphiában. Beszállnak egy irodaház liftjébe. Teljesen ismeretlenek egymás számára. Csak pár másodpercet szándékoznak a többiek társaságában tölteni, ám a fülke hirtelen elakad. A sors közbeszólt. Feltárulnak a féltve őrzött titkok, és mindenkinek felelnie kell bűneiért.

A kezdetben csupán kényelmetlen helyzet lassan, de biztosan egyre rémületesebbé válik. Szörnyű dolgok történnek mindegyikükkel, és egyre valószínűbb, hogy az eseményeket közülük valaki irányítja. Végül kiderül az elképesztő igazság: egyikük maga az Ördög. Miközben kívülről hasztalan próbálják kiszabadítani őket, a lift utasai rájönnek, csak akkor élhetik túl ezt a napot, ha szembeszállnak a gonosszal.

Kattintson a képre és nézze meg a filmelőzetest!



Száguldó bomba (Unstoppable)

 

Színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 99 perc, 2010.
12+

rendező: Tony Scott
író: Mark Bomback
zeneszerző: Harry Gregson-Williams
operatőr: Ben Seresin
producer: Eric McLeod, Mimi Rogers
vágó: Robert Duffy, Chris Lebenzon
szereplő(k): Denzel Washington (Frank Barnes), Chris Pine (Will Gordon), Rosario Dawson (Connie Hooper), Meagan Tandy (Maya), Ethan Suplee (Dewey), Kevin Dunn (Galvin), Lew Temple (Ned), T.J. Miller (Gilleece)

Bemutató dátuma: 2010. november 18. (Forgalmazó: Intercom)

Egy tehervonat száguld a végtelen amerikai tájon, tartálykocsijában rendkívül mérgező vegyi anyaggal, ami egy egész várost is elpusztíthat. A halálos teher feltartóztathatatlanul zúdul előre. Minden szakértő tudja, ha nem sikerül időben megállítani a szerelvényt, a következő éles kanyarnál kisiklik, felborul, és a gáz a levegőbe kerül. A vasúttársaság két alkalmazottja, a veterán, nyugdíj előtt álló Frank és a fiatal, kitörési lehetőségeket kereső Will egy másik vonaton a "szökevény" nyomába ered. Sem a főnökeik, sem a katasztrófa-elhárítás vezetői nem bíznak bennük, pedig Frank tapasztalata és Will fiatalos lendülete lehet a megoldás, hogy egy végső, őrült hajszában megmentsék a pusztulásra ítélt várost.

Kattintson a képre és nézze meg a filmelőzetest!



// <![CDATA[

// <![CDATA[

</script>

// ]]>

// ]]>

// ]]>]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában