Helyi közélet

2010.11.09. 14:20

Nagyon szeretnének már visszaköltözni az iskolába Tiszabecsen

<p>Tiszabecs - A munkálatok befejezése után még várni kell a különféle engedélyekre Tiszabecsen.</p>

Nagyon szeretné végre már azt a tiszabecsi általános iskola igazgatója, Borbély Péter, hogy a vezetése alatt lévő oktatási intézményről csak jót írjon a sajtó, de a hát a valós tényeket ő sem cáfolhatja meg: még mindig szükségtantermekben tanulnak a diákok. Mint korábban már beszámoltunk róla, a kivitelezők elszámolási vitája miatt a felújított iskola épületének átadása elhúzódott. Az egyik alvállalkozó a villanyt is kikapcsolta, s mivel így már fűteni sem lehetett az épületben, szükségtermeket kellett kialakítani a művelődési házban. Igaz, az elmúlt hetekben csak történt előrehaladás, s lassan már látni az „alagút” végét.

Kisebb javítások vannak hátra

– Egyre közelebb jutunk a felújított iskolai épület átadásához, de még konkrét időpontot nem tudok mondani – válaszolta kedd délelőtt érdeklődésünkre Borbély Péter iskolaigazgató. – Kisebb javítások vannak már csak hátra, s folyamatban van a térkövezés is. Ha az időjárás is engedi, ezt az utóbbit a héten befejezik. A villanyt már visszakötötték. Várnunk kell még a különböző engedélyek megérkezésére is, csak utána kültözhetünk be az épületbe. Természetesen mondanom sem kell, hogy nagyon várjuk már a visszaköltözést, mert a munkálatok elhúzódásával rajtunk, pedagógusokon és diákokon csattan az ostor, mi viseljük a terheket. Mindezek ellenére tesszük a dolgunkat. A szülők is megértőek, nem volt példa arra, hogy valaki más iskolába vitte volna át a gyermekét.

A tanteremnek berendezett házasságkötőt nem kellett kipakolnunk, mert azóta nem tartottak benne esküvőt. Iskolánkban 12 osztályban tanulnak a diákok, akiknek a száma 220 fő. A szükségtantermeket főleg a felső tagozatos diákoknak alakítottuk ki, s a délelőtti és a délutáni tanórák bevezetésével sikerült zavartalanná tennünk minden évfolyam számára az oktató-nevelő munkát.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában