Helyi közélet

2010.12.01. 16:09

Minden sószóróját bevetette a Közút

<p>Az intenzív havazást követő esőzés és a hőmérséklet fagypont alá süllyedése minden közlekedőnek feladta a leckét.</p>

Filmbe illő jelenetek szemtanúi (rosszabb esetben résztvevői) voltak tegnap délután mindazok, akik a hideg aszfalton jégpáncélt kialakító ónos eső hatására „korcsolyázó” autók és az egyensúlyukat megőrizni törekvő gyalogosok, biciklisek mozgását figyelték megyénk közútjain.

Hűséges olvasónk, Balogh László úgy vélte, hirtelen jött mindez, és a hófehér égi áldásból hamarjában átok lett a gyalogosok és a gépkocsivezetők számára. – Csak nemrégiben ültem a volán mögé, még nincs olyan rutinom az úton, mint a tapasztaltabb sofőröknek. A kialakult helyzet azonban mindenkitől fokozott körültekintést és óvatosságot követel, függetlenül attól, mióta koptatja az aszfaltot. Bízom benne, hogy minden autós megfelelő típusú és minőségű gumiabronccsal vág neki az utazásnak, különben sok koccanásra, gázolásra számíthatunk a megváltozott, fokozottan balesetveszélyes út(v)iszonyok miatt! – mondja a fiatalember.

Folyamatosan sózzák a főutakat

A Magyar Közút megyei igazgatóságának ügyeletese, Tóth Zoltán megerősítette olvasónk félelmeit. – Szerdán délután Mátészalka kivételével megyeszerte beborította az utakat az ónos eső, ami szinte azonnal ráfagyott az útburkolatra. A jégpáncél a 41-es és a 36-os főúton volt a legveszélyesebb megyénkben, cégünk összes sószóró gépe – huszonöt darab – folyamatos dolgozott a főutak sózásán. Az autósoknak azt tanácsoltuk, ha nem muszáj, ne üljenek volán mögé, ha pedig már úton vannak, inkább álljanak félre, és várakozzanak, amíg a só kifejti hatását. A hőmérséklet emelkedése szintén elősegítheti a gyorsabb jégolvadást. Ilyen időjárási viszonyok a jó felkészültségű autóknak és autósoknak is feladják a leckét, és rendkívül körültekintő vezetést kíván! – mondta a szakember.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában