Helyi közélet

2010.12.29. 15:37

Ráharapnak a síparadicsomokra szilveszterkor

<p>Nyíregyháza - Karácsonykor országos szinten közel félházzal üzemeltek a szállodák és a wellness-központok. Ugyanakkor szilveszterkor a magyarországi hotelek megtelnek, még időben lefoglalták a helyeket az élelmes pihenni és szórakozni vágyók.</p>

– Mi is úgy tudjuk, hogy a belföldi szállodák ezekben a napokban szinte teltházzal üzemelnek. Sokan úgy gondolkoznak, hogy nem érik be egy óévbúcsúztató bulival egy szórakozóhelyen, hanem egybekötik a többnapos kikapcsolódással. Mostanság népszerűek a síutak is: a Magas-Tátrába és a határhoz közeli osztrák síközpontokba utaznak rajtunk keresztül – jegyezte meg Bicsérdy Rita, a Sky Travel Utazási Iroda ügyvezetője.

Óévbúcsúztató bulik

A vidéki és fővárosi szállodákban a karácsonyt követő napokon megélénkültek a foglalási mutatók. Szinte minden hotel ajtajára kitehetnék a „megtelt” táblát. Aki megteheti, repülőre ül, és az egzotikus utakat részesíti előnyben.

– Thaiföld népszerűsége töretlen, főleg Pattaya és Phuket vonzza a magyarokat. Nagyon kedveltek a négy-öt napot felölelő európai városlátogatások is ilyentájt – mondta Tóth Tamás, az IBUSZ nyíregyházi irodavezetője, majd konkretizált: – Leginkább Londonba, Párizsba és Rómába utaznak, ott élnek az idegenvezetés lehetőségével. A síutaknál Franciaország az első számú úticél, ahová egyénileg jutnak el, a második helyen az osztrák síparadicsomok állnak. A szilveszteri árfekvéseknél egy érdekesség: drágább egy hévizi évbúcsúztató csomag, mint egy római kirándulás.

Megtört a fejlődési trend

„A karácsonyi ünnepeket az elmúlt években egyre több hazai vendég töltötte elsősorban vidéki gyógy- és wellness szállodákban. Az idén megtört ez a fejlődési trend, és több vidéki szálloda a tavalyihoz hasonló, vagy valamivel az alatt maradó érdeklődéssel szembesült a karácsonyi ünnepeken. Jellemző, hogy a foglalások az esztendő utolsó napjaiban pörögtek fel” – nyilatkozta Erdei János, a Magyar Szállodaszövetség elnöke.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában