Helyi közélet

2011.02.23. 13:18

Védett szociális foglalkoztatás az Aktív Műhelyben

<p>Az Aktív Műhely a hátrányos helyzetű régióban elnevezésű projekt célja, hogy a fogyatékkal élő vagy megváltozott munkaképességű embereket visszavezesse a nyílt munkaerőpiacra.</p>

Mindezt egy védett szociális foglalkoztatás keretein belül kívánja megvalósítani azáltal, hogy megteremti azokat a nyílt munkaerőpiaci körülményeket, melyek később megkönnyítik a munka világába való visszaintegrálódást – mondta el a szerdai projekt nyitó rendezvényen Kogon Zsófia, a Kézenfogva Alapítvány munkatársa.

Pozitív attitűd kialakítása a cél

– A „Jót s Jól” a Szatmári Kistérségben Egyesület, a Búzavirág Alapítvány, az Esőemberekért Egyesület, a Szimbiózis Alapítvány és a Kézenfogva Alapítvány közös erővel kívánja megvalósítani ezeket az elgondolásokat az Európai Unió 165 millió forintos pályázati támogatásával. Céljaik között szerepel 35 megváltozott munkaképességű vagy fogyatékkal élő ember elhelyezése az akkreditált felnőttképzésben, melyet egy általános fejlesztő képzés és egy szakmaválasztó képzés előzne meg. Továbbá egy, a fogyatékos emberekkel szembeni pozitív attitűd kialakítása oly módon, hogy étkezési- és masszázs olajok előállításával, alapanyagainak megtermelésével, valamint a termékek értékesítésével létrehoznak egy olyan védjegyet, mely a megváltozott munkaképességű emberek hasznosságát mélyíti el, s egyfajta társadalmi érzékenységet alakít ki a sérültekkel szemben.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában