Helyi közélet

2011.04.05. 10:18

Jövőképet festettek, készek az újításra

<p>„Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének támogatása érdekében” elnevezéssel tartottak rendezvényt a Bárczi Gusztáv Általános Iskolában.</p>

– Először Katona László intézményvezető értékelte az intézmény jelenlegi helyzetét, és az immár elérhetővé váló „jövőképet”. Azt követően a munkacsoportok vezetői számoltak be az elmúlt másfél évben elvégzett munkáról. A beszámolókból kiderült, hogy az intézmény felkészült az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménnyé válásra – jegyezte meg Vitányiné Nováki Szilvia gyógypedagógus, majd hozzátette:

– A kollegák a képzések során megszerezték a szükséges elméleti tudást az újszerű feladatok ellátásához, az intézmény minden fogyatékossági területre vonatkozóan rendelkezik a sajátos nevelési igény ellátásához szükséges eszközökkel. Felmértük az együttnevelésben érintett társadalmi szervezetek és a közoktatási intézmények fenntartóinak bevonásának lehetőségeit. Részt vállalunk a hálózati együttműködésben. Az elvégzett tevékenységek lehetővé teszik, hogy az intézményünkben létrejött tudásbázis regionális szinten mintát és támogató hátteret tudjon nyújtani a befogadó pedagógiai gyakorlat elterjesztéséhez.

- LAdányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában