Helyi közélet

2011.04.19. 15:41

Minden nap teljesül egy kívánság

<p>Nyírtura - A Csodalámpa Alapítvány elsősorban nehéz, súlyosan beteg gyermekek gyógyulását segíti munkájával – mondta érdeklődésünkre az alapítvány kommunikációs felelőse Felkai Márta.</p>

Hozzátette egy 3 éves kisfiúról kaptak értesülést, akit Debrecenben kezeltek, ekkor vették fel vele a kapcsolatot, és a gyermek kívánsága szerdán válik valóra, egy játszóteret kap ajándékba. A Csodalámpa Alapítvány a működése alatt eltelt 8 év során eddig 1480 kívánságot teljesítette, így szinte minden napra jutott egy beteljesült kívánság. Természetesen a kívánságoknak van fizikai illetve anyagi korlátja, de volt, hogy laptopot, volt hogy fényképezőgépet, vagy utazást kapott a gyermek.

Az így szerzett öröm bátorítja, ebből erőt merít így jobbak az életkilátásaik. Nem gyógyíthatatlan betegek ezt tudniuk kell, a gyógyulási esélyük 80-85% ezt igyekszünk segíteni. Önkénteseink ott vannak a kórházakban, orvosok, ápolók, rajtuk keresztül találunk kapcsolatot a kicsikkel. Mi örömöt szerzünk, ők meg a gyógyulással hálálják meg. Holnap délután Nyírturán beteljesül a csoda.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában