Helyi közélet

2011.04.06. 15:15

Nagy területen volt rendszerhiba a mobilhálózatban

<p>A halványkék ikonú mobilszolgáltató hálózatában történt üzemzavar kedden délután.</p>

A jelenség olyan volt, mintha nem lett volna kellő erejű az adótornyok teljesítménye, mert minimális árnyékolásban is képes volt időnként nullára zuhanni a térerő, így „Hálózati hiba” üzenettel válaszolt a készülék, pontosabban fel sem tudott lépni a hálózatra. Olyan is volt, hogy noha kellő térerőt jelzett a telefon, hívást kezdeményezni mégsem lehetett. Úgy értesültünk, hogy közlekedési baleset ebben az idősávban (kb. 17-19 óra között) nem történt, így senki nem került emiatt veszélybe.

Viharral összefüggő volt az üzemzavar

A mentőkhöz és a tűzoltókhoz sem érkezett az átlagostól kevesebb hívás, eszerint a segélyhívás lehetősége több helyen megmaradt. Egy szakembert kérdeztünk az okról, aki név nélkül elmondta: ismeretei szerint viharral összefüggő volt az üzemzavar, ami nagy területet érintett. A szolgáltató szakemberei viszonylag gyorsan helyreállították az hálózatot, így 19 óra után pár perccel már zavartalan volt a hálózat, ekkor már csak az addig elhalasztott beszélgetések miatt lehetett pár másodperces késedelem a túlterheltség miatt.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában