Helyi közélet

2011.05.03. 08:26

Minden stimmel a 9/11-gyel?

<p>A csaknem 10 éve várt hír megérkezett, az amerikaiak bejelentették, hogy egy katonai akcióban megölték Oszama Bin Ladent.</p>

Őt tartják a 2001. szeptember 11-dikén elkövetett merényletek kiötlőjének. Abban a támadásban a World Trade Center ikertornyai a beléjük csapódó repülőgépek okozta tűz nyomán összeomlottak, több ezer ember halálát okozva. Egy gép a Pentagon épületébe is beleütközött, de nem okozott tragédiát csak anyagi kárt.

A majd tíz éve történt esettel kapcsolatban ma is számos találgatás kering, és legyünk őszinték, nem mind igazolja azt, amit a tv-ben magunk is láttunk. Egy francia építész kezdte találgatni, hogy omolhat-e olyan szabályosan össze egy toronyépület, mint ahogy azt az ikertornyok tették. Kérdés az is, hogy miért omlott össze a vasbeton építmény? Ésszerűnek látszik, hogy a repülőgépből kiömlő kerozin lobbant lángra, ennek hője olvasztotta meg a vas tartószerkezetet, ez okozta a kollapszust. Igen ám, de a robbanás egy pillanat volt, a kerozin kiömlése után az iroda bútorok éghettek. A kerozin égési hője 900 Celsius fok, ezzel szemben az acél olvadáshője 2400 Celsius fok. Soha tűz nem okozta vasbeton szerkezetes épület összeomlását. Külön érdekessége az esetnek, hogy két utcányira egy jóval kisebb öt emeletes épület miért omlott össze, amikor abba semmi nem ütközött, és ki sem gyulladt?

Tudták előre?

A Pentagonba vágódó repülő kapcsán még ennél is érdekesebb körülményeket találtak az amatőr kutatók. A becsapódással ellentétes irányban érkezett a repülőgép. Egy olyan fordulót, amit a becsapódás előtt kellett a gépnek megtennie, még gyakorlott pilóták is csak sok hetes gyakorlás után próbálhatnának meg a siker reményében. Még érdekesebb, amikor azt nézzük, hogy ehhez a manőverhez a talaj fölött hat méterrel kellett volna úgy haladnia a repülőnek, hogy eközben nem akad bele a villamos távvezetékekbe. Még különösebb, hogy a becsapódást követően sem székeke, sem testek, sem poggyászok nem voltak a törmelékek között, holott, amikor légi szerencsétlenségek felvételeit nézzük, ezek szétszóródva mindig ott vannak a földön. Apró, de lényeges részlet lehet a szárny hiánya. Ha a repülő az épület falának csapódik, (még a könnyű szerkezetes, főleg üzemanyagot tároló) szárny is nyomot hagy a falakon. Ezt a Pentagon épületénél nem látni, csak egy túl kis méretű lyukat.

Az egészet összezavarja az az információ, hogy a támadás napján az amúgy 50 ezer embert foglalkoztató irodaépületekbe sokan be sem mentek. Tudták előre, hogy mi fog történni? Ezekről már nem tudjuk megkérdezni Oszama Bin Ladent sem.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában