Helyi közélet

2011.05.26. 16:54

Nyaralóidő lesz-e a június? - Dávid Mihály elárulja

<p>Állandó időjósunkat időről-időre megkérdezzük a várható időjárásról, hiszen Dávid Mihály hosszú évek óta készít egész éves időjárás előrejelzéseket. Ezúttal arra kerestük a választ, hogy vajon nyaralóidőt tartogat-e a június vagy éppen ellenkezőleg és csapadékos időszak előtt állunk.</p>

- Péntektől a mostanihoz viszonyítva jelentősen lehűl a levegő, kifejezetten hűvös időnk lesz május utolsó napjaiban, de a június mindezért kárpótol majd minket – kezdte Dávid Mihály. A június első napjai fölmelegedéssel indulnak, majd a hónap közepén csúcsosodik mindez ki, amikor bőven harminc fok felett alakul majd a hőmérséklet. Ezt követően június 23 környékén néhány napos lehűlés következik, amikor 5 fokot is süllyedhet a hőmérő higanyszála.

Június vége és augusztus eleje azonban ismét kifejezetten meleg időt ígér, ám az időjós szerint júniusban gyakorta fordulhatnak elő futó záporok-zivatarok. A hónap közepén érkező lehűléskor viszont jelentős csapadék hullik majd, s előfordulhat felhőszakadás és jégeső is. Összességében azonban kifejezetten nyaralóidőt tartogat a június.

- M. I. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában