Helyi közélet

2011.06.23. 17:00

A Vidorra befejezik a nyíregyházi Sétáló utcát

<p>Nyíregyháza - A kivitelező 45 napos határidővel vállalta a sétáló utca rekonstrukcióját.&nbsp;</p>

– A Zrínyi Ilona - Sétáló utca rekonstrukciójával kapcsolatban eredményes közbeszerzési eljárást folytattunk le, amely május 9-én indult. Az eljárás nyertesével a szerződés megkötése a közreműködő szervezet jóváhagyását követően azonnal megtörténhet, a szerződéskötés tilalmi időszaka  június 20-án járt le – fogalmazott az alpolgármester. A kivitelező által vállalt 45 napos kivitelezési időtartam szerint augusztus végéig a sétáló utca rekonstrukciója befejezhető, így a Vidor Fesztivál zavartalan lebonyolításának – terveink szerint – a felújítás nem lesz akadálya. A rekonstrukció teljes összege – a pályázat szerinti műszaki tartalommal – bruttó 137 millió forint.

Szerethető díszburkolat kerül a Sétáló utcába

 

A rekonstrukció legfontosabb eleme a burkolat cseréje. A Kossuth téri burkolat szerves folytatásaként egy, az odegeforgalom számára is elfogadható, és a városlakók által is szerethető díszburkolat kerül a Sétáló utcába. Ezt követri a portálok felújítása, a homlokzati és látványelemek cseréje, a reklámfelületek egységesítése. Növények telepítése mellett, új padok és köztéri bútorok teszi majd kényelmesebbé s belvárosi sétát. A csobogó sem marad érintetlenül, vízforgató rendszert kap a takarékosabb üzemeltetés jegyében.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában