Helyi közélet

2011.06.02. 16:10

Ausztrál kalandok a Sóstói Múzeumfaluban

<p>Nyíregyháza-Sótó - Aki még nem járt a kontinensnyi országban, el sem tudja képzelni, milyen az, amikor az út melletti KRESZ-táblákon kengurukra vagy hangyászsünre figyelmeztető ábrákat lát, vagy a vendéglők étlapjairól krokodil- és kengurusültet rendelhet.</p>

És az sem mindegy, hogy az ország melyik részét keresi fel, hiszen más-más arcát mutatja a déli Viktória Melbournnel vagy az Északi Terület Darwinnal. És ha éjszaka az égre tekintve nem a Göncölszekeret, hanem a Dél Keresztjét fedezi fel az ember? És ha a csapban a víz fordítva forogva zubog alá, mint nálunk?

Ha nem is a fent felvetett összes kérdésre, de közülük jónéhányra (meg másra is) választ kaphat a látogató a Múzeumfalu Baráti Köre által szervezett „Keresztül-kasul a világban” című rendhagyó előadássorozat évadzáró összejövetelén szombaton 18 órától. A Sóstói Múzeumfalu újlétai uradalmi magtára előadótermében Cservenyák Katalin újságíró ausztrál kalandjairól számol be az érdeklődő közönségnek – természetesen vetített képekkel kísérve mondandóját.

S hogy a közönség a szokásokhoz híven meg is kóstolhassa Ausztráliát, a szervezők finom itókákról is gondoskodnak az ingyen látogatható előadás előtt, közben és után.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában