Helyi közélet

2011.06.09. 19:55

Bírónőt gyanúsít a Központi Nyomozó Főügyészség

<p>Vesztegetéssel gyanúsítanak egy szabolcsi bírónőt, aki az ügyészség szerint különböző szívességekért cserébe együttműködött egy felszámolóval, akit számos megrendeléshez juttatott.</p>

A Központi Nyomozó Főügyészség által indított eljárásban sajtóhírek szerint a felszámoló egy háromnapos disznótorral is kedveskedett a bírónőnek. dr. K.-né dr. J. Judit bírónő és H. Attila felszámoló tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el. További értesülések szerint a bírónő 2008-2010 között folyamatosan jogtalan előnyöket fogadott el a felszámolótól, aki például rendszeresen szállította a kocsijával, intézte a bírónő gépkocsijának szervizelését.

A bírónő a felszámolót többször fogadta a saját lakásán, ahol a folyamatban lévő, a felszámolót érintő ügyekről is rendszeresen egyeztettek. Az ügyészség szerint a bírónő ezzel megszegte esküjét, és aránytalanul sokszor jelölte ki a H. Attilához köthető felszámoló szervezeteket. Az eset kapcsán a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Bíróság szóvivője dr. Nyakó Zsuzsanna a következő közleményben reagált a hírre.

Közlemény

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság arról értesült, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetés elkövetésével gyanúsította meg dr. K-né dr. J. Judit bírót. A megyei bíróság elnöke belső vizsgálatot rendelt el.

Az igazságszolgáltatást gyakorló bíróságok tisztességes eljárása a polgárok bizalmának az alapja. A BÍRÓ, mint az igazságszolgáltatást megtestesítő személy, személyiségének szakmai lényege kizárja a vesztegetést. Az erkölcsi esszenciája miatt pedig ez kérdésként sem merülhet fel.

Reményeink szerint az érintettnek sikerül tisztáznia magát az eljárásban. Amennyiben nem, úgy szembe kell néznie tettei büntetőjogi következményeivel. Közleményünkön túl, a belső vizsgálat befejezéséig, nem kívánunk további nyilatkozatot tenni.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában