Helyi közélet

2011.06.09. 14:25

Elindul a Nyírségi Turistavarázs

<p>Nyíregyháza - Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, közel ötvenmillió forintot nyert a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. a Nyírségi Turistavarázs elnevezésű projekt megvalósítására, a támogatásnak köszönhetően ma délelőtt TDM iroda nyílt a belvárosban, a postával szemben.</p>

A program célja Nyíregyháza és térsége turisztikai vonzerejének növelése, a projekthez partnerként Apagy, Nagykálló, Érpatak, Nyírbátor és Máriapócs is csatlakozott. A prioritások között szerepel a turizmusban résztvevő szereplők munkájának összehangolása, komplex turisztikai csomagok összeállítása, szakmai háttéranyagok készítése, a térség versenyképességének növelése is. Az ehhez szükséges háttér-infrastruktúrát biztosítja az iroda, melynek jelenleg három munkatársa van. Az iroda kialakításával lehetőség nyílik egy olyan munkaszervezet létrehozására is, mely professzionális módon tudja ellátni a térség turisztika érdekképviseletét, s hozzájárul ahhoz, hogy javuljanak a vendégtájékoztatás feltételei.

Nyírségi Turistavarázs - A TDM iroda feladata több, mint információadás

 

A mai ünnepélyes átadás után Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője lapunknak elmondta: a TDM iroda feladata jóval több, mint pusztán információadás. – Piacra kell vinni és el kell adni a térség értékeit, ezt pedig a különböző csoportokat célzó, speciális csomagokkal érhetjük el. A családoknak szánt, A kicsi, a nagy, az Artúr és az Indián nevet viselő turisztikai csomag például az Állatparkot, a kalandparkot és a térség élményfürdőit tartalmazza, de a nyugdíjasok, vagy a fiatalok is megtalálják az érdeklődésüknek megfelelő ajánlatot – mondta az ügyvezető.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere abban bízik, hogy már ebben az évben is lehetnek kézzelfogható eredményei az iroda megnyitásának, de az igazi átütő sikert a következő esztendőre várja. – A programban részt vevő települések komoly turisztikai vonzerővel bírnak, s ha ezeket komplex programokká kapcsoljuk össze, azzal az egész térség jól járhat – mondta a polgármester.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában