Helyi közélet

2011.06.30. 14:29

Elkezdődött a nyíregyházi sétáló utca díszburkolatának cseréje

<p lang="hu-HU">Nyíregyháza - Légkalapács hangja harsan a nyíregyházi sétáló utcában napokon keresztül, de ennek árán megszépül a belváros.&nbsp;

Nyíregyháza - Légkalapács hangja harsan a nyíregyházi sétáló utcában napokon keresztül, de ennek árán megszépül a belváros. A díszburkolat cseréjének előkészítő munkáit kezdték meg a munkások csütörtök délelőtt Nyíregyházán, a Zrínyi Ilona utca elején. A légkalapács szorgosan töri az aszfaltot, majd elszállítják a törmeléket. A szakemberek arra is ügyelnek, nehogy a műtárgyakban vagy a közműben kár essen.

A munkálatokat határidőre befejezik

Érdeklődésünkre Botos György a kivitelező nyíregyházi cég képviselője elmondta: a tervek szerint két szakaszban cseréljük a díszburkolatot, amiben lesznek igazi kihívások is. A Zrínyi Ilona utca lesz az első szakasz, a Kossuth tértől az Országzászló tér felé eső szakaszán, utána az utca végénél két irányban még egy szakaszt alakítunk át. Ott kisebb a felület, és kevesebb a bontás is, itt mindez hosszabb időt igényel, ezért kérjük a lakosság, különösen az itt élők türelmét, mert lesz olyan munka, amit este 22 óráig folytatunk. Ami kihívás az új burkolatban, például az, hogy nagyjából a csobogótól 10 méterre lesz a város kirakva, és a hozzá vezető főbb utak ugyancsak ki lesznek rakva, ezeknek a nyomvonala viszont nem egyenes, így ott több figyelemre lesz szükség. Ezek peremén bronz körben a bokortanyák lesznek kialakítva, a Házasságkötő terem előtt pedig különleges fél köríves dísz. A munkálatokat határidőre befejezzük!

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában