Helyi közélet

2011.06.28. 17:24

Ha nő a kutya, nőjön a nyakörv is!

Nyíregyháza - Kedden bejelentés érkezett az Állatbarát Alapítványhoz, hogy Nyíregyházán, a Kossuth téren kóborol egy fekete, labrador keverék kutya, melynek nyakába valószínűsíthetően belefúródott valamilyen idegen tárgy, nyakörv, vagy zsineg! 

Nyíregyháza - Kedden bejelentés érkezett az Állatbarát Alapítványhoz, hogy Nyíregyházán, a Kossuth téren kóborol egy fekete, labrador keverék kutya, melynek nyakába valószínűsíthetően belefúródott valamilyen idegen tárgy, nyakörv, vagy zsineg! Mentős kollégánk a befogott ebet a Barzó Állatgyógyászati Centrumba vitte, ahol megvizsgálták. Állatorvosaink is megdöbbenve fogadták az eléjük táruló látványt. A kutya nyakába egy bálazsineg volt fúródva több centiméter mélyen, olyannyira, hogy már a hús is kilátszott. A zsineg már nagyon régen kerülhetett a nyakába, lehet, hogy több hónapja is- amikor még kisebb méretű volt a kutya- így a seb el is volt fertőződve!

A nyakörv fontos eszköze a kutyatartásnak

A kóbor kutyus kezelése megtörtént, a sebet kitisztították, folyamatos ellátást és gondozást kap az Állatbarát Alapítvány Állatotthonában, mindaddig, amíg valaki örökbe nem fogadja!

Felhívnánk a figyelmet, hogy a nyakörv hasznos, és fontos eszköz a kutyatartásban, de mint mindennel ,ami élőlényhez köthető”, ezzel is vigyázni kell! A kölyök kutyák nyakába tett nyakörvnek folyamatosan növekednie kell az állat nyakának körméreteivel, különben emberi figyelmetlenségből, vagy brutalitásból felesleges kínokat okozhatunk egy-egy kutyának.

Bővebb információk: Állatbarát Alapítvány

cím: 4400, Nyíregyháza, Csatorna u. 2.

Tel:42/727-736

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában