Helyi közélet

2011.06.20. 13:24

Kötszer helyett szteroidokra bukkantak az elsősegély-dobozban

<p>Záhony -&nbsp;Összesen 60 darab különféle, szteroidokat tartalmazó ampullát foglaltak le Záhonynál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei.</p>

A záhonyi határátkelőhelynél jelentkezett belépésre egy ukrán rendszámú mikrobusz, amelyben hét fő utazott. Az ellenőrzést végző pénzügyőr kérdésére az útiholmin kívül mást nem jelentettek be. A NAV munkatársai tételes ellenőrzés mellett döntöttek, amelynek során a jármű első ülése alatti rekeszben egy műszerfal-ápolót, valamint egy elsősegély-dobozt találtak. A dobozokból különféle, intramuszkuláris injekciót tartalmazó ampulla került elő.

A gépjárművezető az ampullákat nem ismerte el a magáénak, állítása szerint azokat egy általa ismeretlen személytől vette át azzal, hogy Olaszországba szállítsa.

A pénzügyőrök szakértői segítséggel megállapították, hogy az ampullák szteroidot tartalmaznak, magyarországi kereskedelmük illegális, ezért a csaknem 800.000.-Ft. értékű injekciókat lefoglalták, és csempészet bűncselekmény alapos gyanúja miatt feljelentést tettek az illetékes pénzügyi nyomozóknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában