Helyi közélet

2011.06.18. 09:19

NÉZŐPONT Örvények és törvények

<p>Megfoghatatlan és megmagyarázhatatlan a szabadvizek varázsa, vonzerejüknek a titka. M. Magyar László jegyzete</p>

Talán a végtelen csend és nyugalom, a háborítatlan és vadregényes természet, a lassan hömpölygő folyó látványa, a nádasokkal és fűzfákkal övezett tavak békessége, a homokpalajokon játszadozó hullámok szelídsége együttesen teszi lenyűgözővé a természetes vizeinket. Ráadásul a kánikulai napokon nemcsak csodálatos környezetük hívogat csábítóan bennünket, hanem a hűs vizük is. Nem véletlen, hogy sokan inkább választják az utazást valamelyik szabadvízi strandhoz, mintsem a helybeli parkfürdő medencéjében áztassák magukat.

Gyönyörű és veszélyes

Mindazonáltal amilyen gyönyörű, s amilyen hangulatos a természetes víz, olyan veszélyes is. Bármennyire jó úszó is valaki, a kar és a láb hamar elfárad az örvénnyel szembeni folyamatos harcban. Kiszámíthatatlan egy folyó medre is, hiszen ahol pár napja még bucka volt, ott már mély gödör fogadhatja a strandolókat. A felhevült testnek ellensége a tavak, folyók hideg vize, meggondoltalanul ne vessük magunkat a vízbe – s főleg ott ne, ahol nincsenek kijelölt strandok.

 

Lesznek még bőven meleg napok ezen a nyáron, hiszen még csak az évszak  elején járunk. Valamennyiünknek szükségünk van pihenésre, a vízparti gondtalan semmittevésre, a frissítő csobbanásra, az önfeledt lubickolásra, szórakozásra. Éljünk a lehetőségekkel, csak legyünk óvatosak, és soha ne feledjük el a természet törvényeit.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában