Helyi közélet

2011.06.12. 08:50

Pünkösdi királyság a Sóstói Múzeumfaluban

<p>Nyíregyháza - A Sóstói Múzeumfaluban június 13-án, pünkösdhétfőn 10.30-tól a Kis-Margaréta Néptáncegyüttes eleveníti fel a pünkösdi királynéjárás szokását, melynek keretében a kislányok a kendertermés növelése érdekében termékenységvarázslást végeznek.</p>

Ezután nem öregebb legények, hanem fiatalabb gyerekek részvételével népi játékok segítségével választjuk ki a legügyesebb, legrátermettebb gyereket. A vetélkedő egyes állomásainak nyertesei apróbb ajándékokat kapnak, az összesített győztes pedig egy napig büszkén viselheti majd „A Múzeumfalu pünkösdi királya” titulust. Természetesen a koronázás ünnepi ceremónia kíséretében történik majd meg. 

Aki nap közben megéhezik, kemencében sült finomságot kóstolhat az anarcsi portán vagy a barabási kocsma kerthelyiségében finom ebéddel ütheti el az éhségét. S hogy a közönség kedve se lankadjon, e napon a múzeum normál, hétköznapi belépődíjjal látogatható.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában