Helyi közélet

2011.06.30. 15:49

Rémálommá válhat a bulizás

Itt a fesztiválidőszak, a nagy pörgés előtt és alatt sem árt óvatosnak lennünk. Legyünk elővigyázatosak, és maradjunk a nagy örömmámor közepette is tudatos fogyasztók, hogy a szórakozásnak szánt álom ne válhasson rémálommá, és a bulik és ismerkedések kizárólag pozitív emlékként kísértsenek a későbbiekben. 

Itt a fesztiválidőszak, a nagy pörgés előtt és alatt sem árt óvatosnak lennünk. Legyünk elővigyázatosak, és maradjunk a nagy örömmámor közepette is tudatos fogyasztók, hogy a szórakozásnak szánt álom ne válhasson rémálommá, és a bulik és ismerkedések kizárólag pozitív emlékként kísértsenek a későbbiekben. – Bár egyértelműnek tűnő szabály, hogy csak hivatalos eladóhelyen vásároljuk meg bérletünket, jegyünket az egyes fesztiválokra, mégsincs olyan év, hogy néhányan az olcsóbb belépőkért ne kockáztatnának, hogy aztán a hamis jegyeknek köszönhetően ne jussanak be a fesztiválra. Különösen elterjedtek a jegyajánlatok az egyes közösségi hálókon, így az ezeken felajánlott, „feleslegessé vált jegyek” kapcsán különösen legyünk óvatosak – mondta dr. Eitmann Norbert, a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke, majd hozzátette: 

Vigyázzunk értékeinkre és magunkra is!

Már az utazás megtervezésekor is legyünk tudatosak! Számos tömegközlekedési vállalkozás a rendezvényszervezőkkel kötött megállapodásnak köszönhetően biztosít olcsóbb, kedvezményes utazási lehetőséget a vidéki helyszínekre belépővel rendelkezőknek. Csomagjaink összeállításakor arra is figyeljünk, mi vihető be a fesztivál helyszínére, és milyen mennyiségben, nehogy a bejáratnál kelljen hagynunk táskánk tartalmának jelentős részét. Az egyes házirendeket, általános szerződési feltételeket megtalálhatjuk és böngészhetjük a fesztiválok honlapjain. Mivel számos rendezvényszervező idéntől fesztiválkártyával helyettesíti a készpénzt, így pénzünk is nagyobb biztonságban lehet, ugyanakkor nem szabad más értékeinkről sem megfeledkezni. Ne hagyjuk a sátorban telefonunkat, fényképezőgépünket, laptopunkat, azokat a jól őrzött értékmegőrzőben helyezzük inkább el.

– Vigyázzunk ugyanakkor karszalagunkra is, hiszen ez bizonyítja, jogunk van a helyszínen lenni, annak elvesztése, megrongálódása komoly problémákkal járhat. Mindenekfelett pedig vigyázzunk saját és többi fesztiválozó társunk egészségére és biztonságára, hogy végezetül, a nemzetközi és hazai kapcsolatok ápolása közben csak egyetlen kérdés merülhessen fel: „melyik koncertre is menjünk ezután?”

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában