Helyi közélet

2011.06.29. 10:41

Sikeres volt a Múzeumok Éjszakája Nyíregyházán

Nyíregyháza - Nagy érdeklődés fogadta a Jósa András Múzeum programkínálatát június 18-án, a múzeumok nyíregyházi éjszakáján.  

Nyíregyháza - Nagy érdeklődés fogadta a Jósa András Múzeum programkínálatát június 18-án, a múzeumok nyíregyházi éjszakáján.  Három helyszínen közel 50 kiállítás, tárlat, koncert várta az érdeklődőket. - Sikeresnek mondható az országos esemény, s bár idén kevesebben látogattak el a múzeumba, így is több mint 2000 ember tekintette meg többek között Kopcsik Lajos mestercukrász Dolce Vita című vándorkiállítását, Múzsák és démonok című tárlatot az Antal-Lusztig gyűjteményből és a régészeti kiállítást – mondta el kérdésünkre dr. Bene János igazgató.

- Vasárnap örömmel vettük kezünkbe a vendégkönyvet, csak pozitív benyomásokról és élménykről olvashattunk, a látogatók örömmel vettek részt a folyosói sétákon, feltöltődve jöttek ki a termekből, változatosnak találták a programokat, izgalmasnak a kiállításokat. 

Egyik olvasónk felvetésére, mely szerint ingyenessé kellene tenni a Múzeumok Éjszakáját, dr. Bene János így vélekedett: – Igen, az lenne a legjobb, ha az érdeklődők díjtalanul látogathatnának el ezen a napon a múzeum által kínált programokra, de vannak bizonyos háttérkiadások, amiket ebből a jelképes összeből kell finanszíroznunk. Úgy gondolom, hogy ez a gömb fagylalt árával megegyező belépődíj, és a hozzá tartozó kedvezmények országos viszonylatban is méltányosak voltak.

- Csáki Alexandra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában