Helyi közélet

2011.07.21. 07:07

A válság átértékelteti a sorrendet

Közpénzből értékteremtő, termelő programot kell elsősorban támogatni. Nyéki Zsolt jegyzete

Közpénzből értékteremtő, termelő programot kell elsősorban támogatni. Nyéki Zsolt jegyzete

A válságos idők alaposan átformálják az értékteremtésről alkotott nézeteket, a hasznosság és a szükségesség összevetése is más megvilágítást nyer. Márpedig most válságos időket élünk, s békés egymás mellett élés nemes elgondolásából sarjadt Európai Unió is kénytelen a fogakhoz veretni az eurocentet.

Egy település központját díszburkolattal ellátni, rá szökőkutat építeni például értékes, hasznos dolog, de nem biztos, hogy minden esetben szükséges. A helyi közösségi élet fejlesztése címén „celebek” meghívására és fellépésére adott támogatás már talán az első két kritériumnak sem felel meg – volt rá példa bőven az elmúlt években.

Uniós jóléti államok sorában jegyzett országok mondanak csődöt, s tanulják a keserves leckét, hogyan is kell a nyújtózkodást a takaró hosszához igazítani. A közös kassza kezelői pedig kénytelenek irányt szabni az igényeknek, tudatosítva azt is: közpénzből értékteremtő, termelő programot kell elsősorban támogatni, melynek hozadékából aztán lehet díszburkolni, szökőkutazni, mulatni.

- Nyéki Zsolt -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában