Helyi közélet

2011.07.01. 16:35

Esély terem a kapavágásban

Fehérgyarmat - Országosan 3000 közfoglalkoztatottat vonhatnak be az idei, megújult szociális földprogramba – mondta pénteken a Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Fehérgyarmaton. 

Fehérgyarmat - Országosan 3000 közfoglalkoztatottat vonhatnak be az idei, megújult szociális földprogramba – mondta pénteken a Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Fehérgyarmaton. A 300 millió forintos keretből gazdálkodó földprogram a kistelepülések számára új lehetőséget biztosít. Ezt egészíti ki a több mint egymilliárdos közfoglalkoztatási kormányprogram. A szociális földprogram célja a szociálisan hátrányos helyzetű lakosság megélhetésének, életminőségének javítása mezőgazdasági termelésre alkalmas területek bevonásával.

– A szociális földprogramot úgy szeretnénk továbbfejleszteni, hogy abban minőségi foglalkoztatás valósuljon meg. Idén jelentősebb, majdnem dupla összeget írtunk ki magára az eszközbeszerzésre, vetőmagra, járulékos költségekre, ez a keret megközelítőleg 300 millió forint – vázolta a finanszírozói hátteret az államtitkár.

A fehérgyarmati kistérségben örömmel fogadják a közfoglalkoztatással kibővült szociális földprogramot, hiszen a térség 49 településén 20 százalékos a munkanélküliség.

3000 közfoglalkoztatottat tudnak majd foglalkoztatni

– Folyamatosan pályázunk erre a lehetőségre, az önkormányzat közreműködésével termesztünk burgonyát, a szociális otthon számára paprikát, paradicsomot – szolgált élő példával dr. Tilki Attila, Fehérgyarmat polgármestere.

Idén először a földprogramok működtetéséhéz közfoglalkoztatási programelem is társul. A több mint egymilliárd forintos összegnek köszönhetően 3000 közfoglalkoztatottat tudnak majd 6 órában foglalkoztatni. Fehérgyarmaton arra is felhívták a figyelmet, hogy az érdeklődők már jövő héttől pályázhatnak.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában