Helyi közélet

2011.07.29. 16:09

Félig igaz a panasz

Nyíregyháza - Olvasónk egy közlekedési problémát jelzett, aminek utánajártunk, és meglepő helyzetet tapasztaltunk Nyíregyházán, a Déli ipartelepen. 

Nyíregyháza - Olvasónk egy közlekedési problémát jelzett, aminek utánajártunk, és meglepő helyzetet tapasztaltunk Nyíregyházán, a Déli ipartelepen. A levél:

Tisztelt Szerkesztőség!

Talán kevés helyen van a városban nap mint nap annyi szabálytalanságot elkövető teherautó, mint Nyíregyházán a Derkovits utcában. A Tiszavasvári út felől, és természetesen a Dugonics utcától is teherautóval behajtani tilos tábla van kitéve, ennek ellenére már reggel 6-tól tucat számra dübörögnek végig a több tonnás teherautók, főként szemétszállítók, de földmunkagépek, építőipari gépek, mezőgazdasági gépek is. Nálunk nincs szünidő, vagy szabadság alatti lustálkodás, mert az ablaktól kb. három méterre teherautók tömkelege száguld el minden egyes nap.

Segítséget abban kérnék, hova lehet fordulni, el lehet-e érni, hogy fokozottabban ellenőrizzék az utcába ki- és behajtó szabálytalan autósokat. Ha csak a szabályokat tartanák be, nekünk már akkor is élhetőbb lenne az utcánk!

Kopott, nehezen látható közlekedési táblák

Először gyanútlanul haladva a város felől simán behajtottunk a Derkovits utcába, nem tűnt fel a kopott tábla, és bizony a helyzet beljebb sem sokkal jobb, a lombok hol eltakarják, hol pedig a kopott festék miatt értelmezhetetlen a közlekedési táblák egy része. Remélhetően a közlekedésre szakosodott ügyvédek ezeket a jogos kifogásokat időben rögzítik, ha a hatóságok fellépése miatt hozzájuk fordulna valaki. Csakhogy teljes legyen a kép, végig gurultunk a Dugonics utcán is, no itt már több súlyos probléma merült fel. A Dugonics utca felől egyik irányból sem jelzi tábla azt, hogy a Derkovits utcába teherjárműnek tilos behajtani. A tiltó tábla a Derkovits utcán van, így ha valaki ráhajt a tiltott útra, akár torlódást is okozhat a tolatásával.

Ami még „feltűnőbb” különbség, hogy a teherjárműnek behajtani tilos táblát a Tiszavasvári út felől egy olvashatatlanul kopott kivéve áruszállítás kiegészítő tábla oldja fel, de ez hiányzik a Dugonics utca felől érkező oldalon, így aztán olvasónk panasza jogos abban az értelemben, hogy azok a teherkocsik, amik a déli irányból érkeznek a Derkovits utcába bizony szabályt szegnek. A forgalomszervezők talán arra gondoltak, hogy a teherautók majd a Dugonics utca-Szélsőbokori utca útvonalon fognak közlekedni, ami méreténél fogva is alkalmasabb erre, igaz legalább 3 km-es kitérőt jelent.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában