Helyi közélet

2011.07.20. 16:06

Fürdőruhában is ellenőrizhetnek

Nyíregyháza - A nyár további részében is várható, hogy a fesztiválokon, strandokon megjelennek az ellenőrök.

Nyíregyháza - A nyár további részében is várható, hogy a fesztiválokon, strandokon megjelennek az ellenőrök.A cím kérdése vezette a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei adóigazgatóságának ellenőreit július hónapban a nyári fesztiválokra, valamint a legforgalmasabb fürdő,- és nyaralóhelyekre.

A revizorok a vámos kollegáikkal együtt meglátogatták a nyírbátori Szárnyas Sárkány Hete Fesztivált, a vásárosnaményi Zoard Napi Sokadalom és Hídi Vásárt, valamint a miskolci kollegáikkal együttműködve a Hegyalja Fesztivált, Tokaj-Rakamaz térségében.

Az ellenőrzések főként a nyugtaadásra, a foglalkoztatottak ellenőrzésére irányultak, valamint a jövedéki termékek forgalmazási szabályainak betartását vizsgálták.

Szolgálati öltözék

Az adózói fegyelem a Hegyalja Fesztiválon volt a legjobb, de a 25 ellenőrzött adózónál még itt is tapasztaltak 3 súlyos szabályszegést, két esetben nyugtaadás elmulasztását, egy esetben be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatását. A legrosszabb statisztikát pedig a vásárosnaményi rendezvényen könyvelhették el, ahol az ellenőrzött vállalkozások 40%-a nem tett eleget nyugtaadási kötelezettségének. 

A nyár további részében is várható, hogy a fesztiválokon, strandokon megjelennek az ellenőrök, akik szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen most szolgálati öltözékük a rekkenő hőséghez és a környezethez illően: rövidnadrág és fürdőruha. Nem számíthatnak így viszont az adózók arra, hogy elkerülhetik a lebukást, ha csak a diplomata táskás, öltönyös, nyakkendős urak részére kerül nyugta a hűsítő ital mellé – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adóigazgatósága.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában