Helyi közélet

2011.07.04. 14:16

MSZP: Lehetetlen helyzetbe kerülnek az intézményvezetők

<p>Nyíregyháza – Komoly munkajogi ismeretekkel kell rendelkezniük az augusztus első napjaiban kinevezett intézményvezetőknek ahhoz, hogy zökkenőmentes legyen a szeptemberi tanévkezdés – mondta a 300 közalkalmazotti álláshely megszűnéséről döntő múlt heti közgyűlés kapcsán tartott hétfői sajtótájékoztatóján Nagy László frakcióvezető.&nbsp;

Nyíregyháza – Komoly munkajogi ismeretekkel kell rendelkezniük az augusztus első napjaiban kinevezett intézményvezetőknek ahhoz, hogy zökkenőmentes legyen a szeptemberi tanévkezdés – mondta a 300 közalkalmazotti álláshely megszűnéséről döntő múlt heti közgyűlés kapcsán tartott hétfői sajtótájékoztatóján Nagy László frakcióvezető. – Azokban az iskolákban, ahol csoportos elbocsátásra kerül sor – és minden bizonnyal lesz ilyen –, előáll majd az a helyzet, hogy a tényleges létszám magasabb lesz, mint az engedélyezett, hiszen ekkorra nem lehet lebonyolítani az érintettek elbocsátását. Lesznek olyan iskolák, ahol csak szeptemberre derül ki, hogy kiket nem tudnak tovább alkalmazni, ez pedig azt jelenti, hogy az érintetteknek már semmi esélyük nem lesz arra, hogy az adott tanévre munkát találjanak. Ez az átgondolatlan és kapkodó döntéssorozat rövidtávú következménye, és félő, hogy mindez a következő években is érezteti hatását Nyíregyháza oktatásügyében – mondta a frakcióvezető.

Dr. Moskovits Károly önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy egy ilyen nagy arányú létszámleépítés kapcsán a városvezetésnek a fokozatosság elvét kellett volna követnie. – Ha ilyen nagy számú közalkalmazott kerül egy időben a munkaerő-piacra, az rontja az elhelyezkedés esélyét – mondta, s hozzátette: a döntés-előkészítés során nem vették figyelembe az intézményvezetők javaslatait, mint hogyan a szakmai érveket és a helyi adottságokat sem.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában