Helyi közélet

2011.07.29. 13:46

Nagyobb fordulatszámon népszerűsítik Sóstó kincseit

Nyíregyháza-Sóstó - A közelmúltban megalakult Sóstógyógyfürdői Idegenforgalmi és Ökoturisztikai Klaszter megalakulásáról és célkitűzéséről tartott sajtótájékoztatót pénteken Takács László, az Észak-Alföldi Regionális Agrár-és Élelmiszer Innovációs Nonprofit Kft. ügyvezetője és Kornherr Tibor, a 14 tagú, civil vállalkozásokat tömörítő egyesülés elnöke.

Nyíregyháza-Sóstó - A közelmúltban megalakult Sóstógyógyfürdői Idegenforgalmi és Ökoturisztikai Klaszter megalakulásáról és célkitűzéséről tartott sajtótájékoztatót pénteken Takács László, az Észak-Alföldi Regionális Agrár-és Élelmiszer Innovációs Nonprofit Kft. ügyvezetője és Kornherr Tibor, a 14 tagú, civil vállalkozásokat tömörítő egyesülés elnöke.– A klaszter egy alulról jövő, civil kezdeményezés, amelynek célja, hogy pezsgést vigyen Sóstó életébe, kiemelve turisztikai kincseit (állatpark, fürdők, múzeumfalu, csónakázó stb.), jó marketinggel, korrekt árképzéssel és különleges hétvégi programokkal vonzóbbá tegye e szolgáltatáscsokrot a helyiek, a távolabbról és a határon túlról érkezők számára, s egyúttal vendéglátóipari összefogásról tegyen tanúbizonyságot.

A kiváló idegenforgalmi adottságokkal rendelkező Sóstógyógyfürdőn elsősorban abban a „hatótávolságban” kell több programot és jobb kínálatot nyújtani, ahol egyébként is jelen vannak (közel félszázan) a vendéglátóipari egységek. A társaság éppen ezért már szeptemberben megkezdi Verda Piknik nevű rendezvénysorozatát, amely veterán autók versenye, találkozója és bemutatója lesz. A tervek szerint ezt az eseményt minden évben márciustól októberig, szombatonként rendeznék meg, alkalmanként más-más autómárkák felvonultatásával.

- KM-PI, TK -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában