Helyi közélet

2011.07.08. 12:10

Nemsokára elnyeri végleges arculatát a nyíregyházi sétáló utca

Nyíregyháza - Immár második alkalommal tartottak lakossági fórumot a Városháza Krúdy-termében.

Nyíregyháza - Immár második alkalommal tartottak lakossági fórumot a Városháza Krúdy-termében.Az egyeztetésen a városvezetés részéről Dr. Kósa Tímea alpolgármester, illetve Dr. Adorján Gusztáv, a Fidesz frakcióvezetője is megjelent. A nyilvános vitára bocsátott téma ezúttal is az Integrált Városfejlesztési Stratégia egyik beruházása volt, most részletesebben kitérve a Zrínyi Ilona (a sétáló) utca átépítésére és felújítására. A tanácskozáson képviseltették magukat a tervezői és kivitelezői oldalról is a szakemberek, hiszen jelenlétük nélkül nehéz lett volna érdemben tanácskozni.

A fórumot Dr. Kósa Tímea nyitotta meg, aki rövid bevezető után át is adta a szót Móré Gusztávnak, az IVS projekt menedzserének:

- Jelenleg a bontási munkálatok folynak a sétáló utcában, ezután kezd bele a kivitelező cég az új térburkolat lerakásába, illetve a régi nyíregyházi épületeket megelevenítő homlokzat kialakításához. A Zrínyi Ilona utcán lévő padok és kandeláberek megújulnak, továbbá a szökőkút egy új vízforgató-rendszer beépítésével gazdaságosabbá válik - közölte a szakember.

Új belvároskép

Ezután az új belvároskép megálmodója, Kulcsár Attila, Ybl-díjas építész vette át a szót, aprólékosan részletezte az általa készített terveket a megjelent városlakóknak és a városvezetésnek, akik reflektálhattak, rákérdezhettek az elhangzottakra. Az észrevételekre a neves tervező igyekezett minden igényt kielégítően reagálni, ami többnyire sikerült is neki.

Reményeink szerint így mindenki elégedetten állhatott fel a helyéről, és örömmel nyugtázhattaazt, hogy nemsokára egy újjávarázsolt, a város történelmét is felidéző belvárosban sétálgathat.

- Tarnavölgyi Gergely -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában