Helyi közélet

2011.07.04. 15:10

Zavarja a lakókat a nyíregyházi sétáló felújítása

Nyíregyháza - Mint ahogy arról beszámoltunk: a múlt héten elkezdődött a megyeszékhelyen a Sétáló utca rekonstrukciója.

Nyíregyháza - Mint ahogy arról beszámoltunk: a múlt héten elkezdődött a megyeszékhelyen a Sétáló utca rekonstrukciója. A bruttó 137 millió forintos beruházás során kicserélik a burkolatot, növényeket telepítenek, új padokat és köztéri bútorokat helyeznek ki, a kivitelező pedig 45 napos határidővel vállalta a munka elvégzését. A munkagépek és a munkások tehát gőzerővel dolgoznak, aminek a belvárosban élők egy része egyáltalán nem örül.

– Az természetesen nincs ellenemre, hogy szebb lesz a Sétáló, de az annál inkább, hogy egész hét végén a fúrást-faragást, kopácsolást kellett hallgatnom – mondta lapunknak az utcában élő egyik hűséges előfizetőnk, s hozzátette: aki egész héten dolgozik, az szeretne legalább szombaton és vasárnap pihenni, ám ekkora zajban ezt nem lehet.

A csendrendelet betartásával dolgoznak

– Azt vállaltuk, hogy 45 nap alatt befejezzük a munkát, ez viszont szükségessé teszi, hogy hét végén se álljunk le – így reagált minderre Botos György, a kivitelezést végző Közmű Generál Kft. képviselője. – Szombaton és vasárnap is a csendrendelet betartásával dolgozunk, a házasságkötő terem közelében pedig szombaton 14–20 óra között csak olyan munkákat végzünk, melyek nem zavarják a szertartást – mondta lapunknak a szakember, aki azt is hozzátette: hozzájuk sem a lakóktól, sem a bolttulajdonosoktól nem érkezett jelzés arra vonatkozóan, hogy zavarnák őket a munkálatok.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában