Helyi közélet

2011.08.25. 10:05

50 év után ismét találkoztak a Szamos melletti iskolában

Tunyogmatolcs<strong> -&nbsp;</strong>Öt évtized után ismét találkoztak a Szamosparti általános iskola egykori növendékei.

TunyogmatolcsÖt évtized után ismét találkoztak a Szamosparti általános iskola egykori növendékei.Az 1961-ben végzett tunyogmatolcsi „akkori” nyolcadikos osztály 50 évet várt erre a nemes alkalomra. Az eseményen a hajdani végzős 36 főből 19-en jelentek meg. Voltak, akik betegség miatt nem tudtak eljönni, de sajnos öten már „örök” hiányzók maradnak. A találkozóra az árpád utcai Petőfi Sándor Általános Iskolában került sor.

50 éve tettek tanúbizonyságot hitükről az öregdiákok

A rendkívüli osztályfőnöki órán a köszöntőt követően egy percnyi főhajtással emlékeztek meg az osztálytársak elhunyt tanáraikra és valamikori padtársaikra. A településen egy életet letanító tanárházaspár szintén részt vett a találkozón: Béni Sándor és Béni Sándorné.  A tanárokkal együtt sikerült felidézni a megöregedett diákoknak az egykori csínytevéseket s a régi szép időket. Az osztályfőnöki óra után kimentek a helyi temetőkbe, ahol egy- egy szál virággal emlékeztek meg a végleges hiányzókról.

Ezt követően egy jó hangulatú, sok baráti beszélgetéssel eltöltött közös vacsorával zárult a jubileumi összejövetel. A fél évszázados esemény érdekessége, dupla öröme az volt, hogy a ballagás mellett a konfirmálási ünnepségre ugyancsak visszatekinthettek a résztvevők, mivel egyházi vonalon szintén 50 éve tettek tanúbizonyságot hitükről az öregdiákok. Tunyogmatolcs lakosságának nevében kívánok nekik még hosszú életet és számtalan múltidéző találkozást egymással!

- Széles Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában