Helyi közélet

2011.08.08. 19:58

Csúszhat a gránitkocka lerakása a nyíregyházi belvárosban

Nyíregyháza - Már a finishez közeledik a nyíregyházi belváros átalakítása és burkolatcseréje, annak néztünk utána, sikerül-e tartani a céldátumot.

Nyíregyháza - Már a finishez közeledik a nyíregyházi belváros átalakítása és burkolatcseréje, annak néztünk utána, sikerül-e tartani a céldátumot.A munkások példás tempóban haladnak, szorgos kezek rakják a Zrínyi Ilona utca díszburkolatát a tervek szerinti összeállításban. A korábban a Kossuth téren kialakított díszburkolathoz már illesztették az új burkolatot. A másik oldalon, az Országzászló tér felőli részen meglepő módon nem csak a díszburkolatot rakták le, de már a műmárvány burkolat is fenn van. Az áruház előtti részen hegesztik azt az állványt, ami az új órát fogja tartani. Mint megtudtuk, ez már nem fog hőmérsékletet jelezni, ezért egészen más lesz.

Más megoldást kell keresni

Sajnos a szép látvány ellenére egy kellemetlen hírt is közre kell adni, - avatott be a részletekbe Botos György a Közműgenerál KFT részéről – sajnos rajtunk kívül álló ok miatt van gondunk, az a kis méretű gránitkocka, ami a Házasságkötő terem előtti részt fedné, nem érkezett meg Kijevből, ezért most más megoldást kell keresni. Szóba jöhet máshonnan származó gránitkocka, amit a külföldről érkező szállítmányból adnánk vissza, de az is lehet, hogy más megoldással tartjuk az átadási határidőt. A beruházásnak nem része az a pár zöld szál, ami a már lerakott díszburkolat között szökött szárba. Ez nem fű, hanem búza, ugyanis az egyik itt lakó hölgy az erkélyről szórja ki a búzaszemeket a galamboknak, az eső és a kövek között lévő homok elég volt a növény hajtásához.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában