Helyi közélet

2011.08.15. 08:00

Napernyő helyett esernyő

Nyíregyháza, Nyírbátor, Vásárosnamény, Kisvárda - Nem éppen ilyen időjárásról álmodoztak a strandok és a látogatók a szezon alatt. Összességében nincsenek megelédegve az eddigi forgalommal megyénk fürdőinek, strandjainak üzemeltetői, ami őszintén szólva egy csöppet sem meglepő.

Nyíregyháza, Nyírbátor, Vásárosnamény, Kisvárda - Nem éppen ilyen időjárásról álmodoztak a strandok és a látogatók a szezon alatt.

Összességében nincsenek megelédegve az eddigi forgalommal megyénk fürdőinek, strandjainak üzemeltetői, ami őszintén szólva egy csöppet sem meglepő. Egy-két hetet leszámítva ezidáig nem hordozott minket tenyerén a „napisten”, túlnyomórészt napernyő helyett esernyőt kellett magunkkal cipelni. Megyénk népszerű strandjainak vezetőit arra kértük, értékeljék az eddigi szezont.

Rossz idő, rossz forgalomA nyírbátori Sárkány Wellnes és Gyógyfürdőt üzemeltető kft. ügyvezetője, Horváth Gábor így tájékoztatta lapunkat: – Mint a legtöbb kollégám, én sem tudok túl jó hírekkel szolgálni. Sajnos a szeszélyes és a megszokotthoz képest hűvösebb időjárás miatt kevesebb vendégünk volt a vártnál. Ez némi bevételkiesést okozott a költségvetésünkben, szerencsére a fürdővel párhuzamosan üzemelő kempingünk állandó teltháza valamelyest gyógyír jelent a „sebeinkre”. Ide még az őszi hónapokra is vannak előfoglalásaink! – mondta az ügyvezető, majd folytatta: – A melegebb napokra szinte „ki voltak éhezve” az emberek, ilyenkor jöttek is szép számmal, ez valamelyest javított a vendégforgalmi összképen. Tavaly óta kéthetente péntekenként éjszakai fürdőzést szervezünk, egy lelkes törzsközönség rendszeresen visszajár hozzánk, s persze vannak új vendégek is. Bízunk abben, hogy még ránk mosolyog a jó idő, az augusztus 20-ai hétvégén a sport szerelmeseinek igyekszünk kedvére tenni strandfoci és röplabda formájában – tette hozzá Horváth Gábor.

Ingadozó látogatottság

A vásárosnaményi Atlantika Vízividámparknak is volt már jobb időszaka: – Kevesebben jártak nálunk, mint tavaly, pedig ugyanannyi napon át üzemeltünk. Ha jó idő volt, megugrott a látogatottság, külföldről is érkeztek ilyenkor szép számmal román, szlovák és lengyel turisták. Mint minden évben, idén is sokakat vonzott a fókashow és az ezzel párhuzamosan működő fókaúszás, amikor is a vendég „kéz a kézben” lubickolhat a medencében egy 350 kilogrammos oroszlánfókával – meséli Cersosimo Adél, a működtető társaság ügyvezetője. – Nem adjuk fel, bízunk az előttünk álló napok kedvező időjárásában. Szeptember 4-én zárjuk kapuinkat, addig hátha visszaad valamit a sors abból, amit elvett – tette hozzá az ügyvezető. 

Vendégcsalogató programok

A nyíregyházi helyzetképet Papp Erzsébet, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési- és marketingvezetője vázolta fel: – A változékony nyár sajnos a nyíregyházi Parkfürdőben is éreztette hatását. A beruházás miatt 10 napos késéssel tudott megnyitni a strand, ennek ellenére azonban körülbelül 10 százalékos látogatószám növekedést tapasztalhattunk a tavalyi évhez képest. Ez sokkal inkább a megszépült fürdőnek köszönhető, mintsem az időjárásnak. Közel 130 ezren látogattak el a Parkfürdőbe és az Élményfürdőbe ebben a szezonban, ahol programokban nem volt hiány: első alkalommal rendeztük meg az Úszó alkalmatlanságok tréfás vetélkedőjét, múlt hétvégén pedig ökölvívó kupát tartottunk. Legutóbb a vizilabda szerelmesei élvezhették a ZF Eger és Nagyvárad csapatának összecsapását. A jövőben szépségversennyel, a Vidor Fesztivál alatt pedig egyéb változatos programokkal várjuk a vendégeket. Szeptember végén első alkalommal, hagyományteremtő jelleggel sörfesztivált tartunk. Arra kérdésre, hogy a a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. idén miért nem csatlakozott a Strandok Éjszakája országos programhoz, Papp Erzsébet így válaszolt: – Az éjszakai fürdőzést továbbra is minden szerda és péntek este megrendezzük, nálunk tehát minden héten strandok éjszakája van!

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában