Helyi közélet

2011.08.22. 13:01

Rejtett KRESZ táblák Nyíregyházán

Nyíregyháza - A KRESZ táblák feladata, hogy figyelmeztessen, utasítson, szabályozzon. Feltéve ha látható.

Nyíregyháza - A KRESZ táblák feladata, hogy figyelmeztessen, utasítson, szabályozzon. Feltéve ha látható.Akad néhány KRESZ tábla Nyíregyházán amit hiába figyelnénk, nem, vagy csak alig venni észre. A Kiss Ernő utcán például pont egy fa mögött (nem) látható a kötelező haladást jelző forgalmi rendszabályozó, hiába megy közelebb az ember, amíg el nem hagyja a fát, láthatatlan marad a jelzés.A Lehel úton, a Lovas szobornál kikanyarodni vágyók értelemszerűen lassítanak, bár valaha mackósajt tábla jelezte ezt meg kell tenniük, elsőbbséget kell adniuk. A KRESZ eszköz továbbra is lelkesen hirdetné mondanivalóját, de a köré nőtt bokor elnyomja a tábla feltűnési viszketegségét, így marad a rutin és az óvatosság.

Nem utolsó sorban, a Bessenyei téren, a színház mellett végigfutó úton, egy harmincas jelzést takar lomb, ami veszélyes játék, ha nem veszi észre az ember.

Somló Samu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában