Helyi közélet

2011.08.25. 12:16

Segítség a hármasikreknek

Nyíregyháza - Nyíregyházán hármasikreknek adott élet egy határon túli magyar nő. A nehéz sorsú, hat fősre duzzadt családnak a református szeretetszolgálat segített.

Nyíregyháza - Nyíregyházán hármasikreknek adott élet egy határon túli magyar nő. A nehéz sorsú, hat fősre duzzadt családnak a református szeretetszolgálat segített.Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Jósa András Megyei Oktatókórház történelmében sem gyakori példaként, az egygyermekes, nagyberegi Tóth Éva péntek délelőtt három egészséges lánygyermeknek adott életet. Teodóra, Petra és Regina közel azonos, 2500 gramm és 46 cm körüli méretekkel jött a világra.

A Felvidékről jött család így hatfősre bővült, ami igencsak kemény kihívások elé állítja majd a szülőket. Az édes teherben természetesen nem maradnak magukra, a református szeretetszolgálat minden eszközzel igyekszik megkönnyíteni a kis család életét.

Kemény feladat

– Hétfőn mehetünk haza, mert az egyik pici véletlenül belekapott a szemébe és begyulladt – mondja Éva, aki azt is elárulja, két hónapot töltött a kórházban. – A legnehezebben talán a 4 és fél éves fiam hiányát viselem, de szívből köszönöm mindenkinek a segítséget és azt a hihetetlen szeretetet, amit itt kaptunk. A picik jól vannak, egészségesek – mondja.

– Először nem is gondoltuk, hogy hármasikreink lesznek – veszi át a szót az apuka – minden egyes ultrahangfelvétel után újabb tappancsot, vagy kezecskét fedeztek fel az orvosok. Kemény feladat lesz felnevelni mindegyiket, de örömmel nézünk a kihívás elé – nyilatkozta az apuka.

- Somló Samu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában