Helyi közélet

2011.08.26. 10:17

TISPOL „SPEED” európai közúti ellenőrzés

<div> <div> A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján az „European Operation Speed” közlekedésbiztonsági kampány európai szintű végrehajtására 2011. harmincnegyedik hetében kerül sor, mely a sebességtúllépés ellenőrzésére terjed ki.

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján az „European Operation Speed” közlekedésbiztonsági kampány európai szintű végrehajtására 2011. harmincnegyedik hetében kerül sor, mely a sebességtúllépés ellenőrzésére terjed ki.A Magyar Köztársaság Rendőrsége részt vesz a TISPOL „European Operation Speed” ellenőrzés sorozatban. Az ország egészére kiterjedő TISPOL ellenőrzést a rendőrség 2011. augusztus 25-én, és 26-án végzi. Az akció ideje alatt alapvetően a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművekre koncentrálódik a figyelem.

Ennek oka, hogy a sebességtúllépés Magyarországon a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a legfőbb baleseti ok, mely elsődleges a halálos, ill. a súlyos sérülések bekövetkezésében. Évek óta az összes személysérüléses közúti baleset mintegy 25-30 %-a, a halálos kimenetelű baleseteknek pedig kb. 40 %-a vezethető vissza a gyorshajtásra.

A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a halálos balesetek és a sérülések száma csökkenjen, és az úton lévők biztonságban elérhessék úti céljukat.

A TISPOL ellenőrzés időtartama alatt sor kerül a gépjárművek műszaki állapotának fokozott ellenőrzésére, melyet a Nemzeti Közlekedési Hatósággal és a Megyei Kormányhivatalok Közlekedési Felügyelőségeivel történő együttműködés jegyében hajtunk végre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában