Helyi közélet

2011.08.22. 17:08

V@rosvita: Pancsoló kislányok

Nyíregyháza - Van egy újraburkolt sétálóutcánk - az elején egy sérült medencében pancsoló három kislánnyal.

Nyíregyháza - Van egy újraburkolt sétálóutcánk - az elején egy sérült medencében pancsoló három kislánnyal.Két gondolat erejéig szeretnék még visszatérni a sétálóutcára – írja a v@rosvitán Cservenyák Katalin. „Sehogy sem értem ugyanis: ha már fenekestül felforgatták a Zrínyi Ilona utcát, hogy a fenébe nem fért bele a projektbe a Három Grácia burkolatának rendbetétele. Nem kell nagy szakértelem, csak egy pillantás annak megállapítására, hogy törött, repedt a talapzat. Én egyébként arra is számítottam, hogyha már egy ekkora (ha jól emlékszem, kb. 140 milliós) beruházást elhatároznak, akkor egy füst alatt az ott lévő egyetlen köztéri alkotást is felújítják.

Úgy hallottam, mai áron 4-4,5 millió forintba kerülne. Nehezen hiszem el, hogy ezt a költséget nem lehetett volna valahogy kiszorítani, vagy ennyivel több pénzre pályázni. De így most van egy újraburkolt sétálóutcánk - az elején egy sérült medencében pancsoló három kislánnyal. Erre a kiírónak oda kellett volna figyelnie. Nagyon hamar ki fog derülni, hogy cserére érett a csobogó burkolata, és akkor majd lehet megint szétberhelni a sétálóutcát, mi pedig kerülgethetjük  ismét az építkezést. Tuti, hogy többe fog kerülni 4 milliónál.

Olyan, mint egy csőtörés

A másik gondom a várostérkép. Nem vitatom, jó ötlet kirakni a város térképét az egyik legforgalmasabb helyen, csak szerintem nem így kellett volna. Még akkor sem ájuldozom tőle, ha a köveket egyenesen Kijevből szállították hozzá (lehet, már ebből futotta volna a gráciákra). Ha nem tudnám, hogy amit a földön, az egyik kandeláber körül látok, az a város térképe, simán azt hinném, hogy csőtörés, vagy valami más közműjavítás miatt máris fel kellett szedni az új burkolatot, s mert a kivitelező már nem kapott ugyanolyan szürke betonkockákat, mint amilyenekkel eredetileg dolgozott, hát kénytelen volt megalkudni, és egy sötétebb szürkével pótolni. Nekem ez most pont olyan, mint egy javítási (esztétikai) hiba” – írja levelezőnk.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában