Helyi közélet

2011.09.05. 16:06

A belváros szégyene lett az Egyház és Síp utca!

Nyíregyháza - Az Egyház utca átépítését a V@rosvitázók és olvasóink sem hagyták szó nélkül.

Nyíregyháza - Az Egyház utca átépítését a V@rosvitázók és olvasóink sem hagyták szó nélkül.Sok ember parkolt itt, vagy jött a város más területeiről busszal a VIDOR Fesztiválra. Az eléjük táruló látvány, a piszok megdöbbentő volt! Az utat elválasztó sávban, a félméteresre nőtt dudvára homokot szórtak ahelyett, hogy kihúzták volna a gyomot, ha már a belváros szívét a tiltakozásunk ellenére tették tönkre! – írja panaszos levelében az Egyház utcán élő, névtelenséget kérő olvasónk.

Nem takarítják a szemetet

– Aki itt megfordul, nap mint nap ázsiai állapotokkal találkozik. A buszra várók oda ülnek, ahol helyet találnak: vagy a párkányra, vagy a társasház lépcsőjére, esetleg a falnak támaszkodnak.

– Sokan szemetelnek a ház előtt, de ezt a területet nem takarítják. Továbbra is tiltakozunk a buszöböl építése ellen, ráadásul a városvezetés figyelme nem terjed addig, hogy ha már buszmegállót építtetett ide, akkor a területet is köteles rendben tartani. Reggelente az utcaseprők a talicskájukkal együtt átgyalogolnak itt, a szemét meg marad.

– Akad hiba és hiányosság bőven az Egyház utcán! Szükség lenne a villanyoszlop áthelyezésére az Egyház utca és Szent Miklós tér sarkán, mert olyan rossz helyen van, hogy sokan nekimennek. Ugyanitt a járdát nemcsak leszűkítették, hanem a lejtése miatt balesetveszélyes is, mi lesz télen?

Nem ártana egy terepszemle

Reggel és délután olyan hosszú kocsisor torlódik itt össze, hogy a buszok nem tudják tartani a menetidőt (a szűk kereszteződésben alig tudnak ráfordulni az Egyház utcára), a légszennyezettségről pedig már ne is beszéljünk – sorolja olvasónk, aki szerint a szakembereknek nem ártana néhány napot eltölteni a helyszínen, hogy személyesen is megtapasztalják az áldatlan állapotokat.

Az Egyház utca átépítését a V@rosvitázók sem hagyták szó nélkül.

– Nem fér a fejembe: egy olyan helyre (Egyház-Síp-Bethlen utca találkozása), ahol két utca házait kompletten tarolták le, miért nem körforgalmat terveztek az elavult lámpás csomópont helyett? – írja Cservenyák Katalin.

– Még abban sem bízom, hogy az idén bekapcsolják – ha a volt pártház előtti, sokáig vakláló lámpákból indulok ki. Nem tudom, miért jó a városnak az, ha áramszámlát kell fizetnie a rendőrlámpák nappali működtetéséért, plusz a javításuk, karbantartásuk is pénzbe kerül, miközben a körforgalom folyamatosan (éjszaka is, amikor máshol kikapcsolják a lámpát) ugyanazt a biztonságot nyújtja a közlekedőknek, és csak aszfaltozni kell kb. 15 évenként. De biztos lesz magyarázat az Ipari Park „úgy is, mint városfejlesztési társaság” ebben illetékes, hozzáértő csapatától!

Se zebra, se körforgalom

– Amin mostanában gondolkodom, az az, hogy jó ötlet volt-e zebra nélkül megépíteni a 2x2 sávot a Síp utcán. Már most rengetegen szaladgálnak keresztbe, állnak a két sáv között, akik a parkoló autóikhoz mennek.– A körforgalmat nagy hiba volt nem megépíteni. Hely lett volna, és már most is működne – fogalmazta meg véleményét Babosi György.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában