Helyi közélet

2011.09.27. 14:47

Főzik, gyalulják, tapossák

Demecser – Közel 200 féle káposztás étel, főzőverseny, egész napos népzenei és könnyűzenei eladások, káposztás versenyek, sport- és ügyességi játékok, kézműves és hagyományőrző programok, bábszínház, sztárvendégek, rendőrségi bemutatók – még felsorolni is nehéz, mennyi program várja a VII. Demecseri Káposztás Napok és Városnap látogatóit szeptember 30–október 2. között.

Demecser – Közel 200 féle káposztás étel, főzőverseny, egész napos népzenei és könnyűzenei eladások, káposztás versenyek, sport- és ügyességi játékok, kézműves és hagyományőrző programok, bábszínház, sztárvendégek, rendőrségi bemutatók – még felsorolni is nehéz, mennyi program várja a VII. Demecseri Káposztás Napok és Városnap látogatóit szeptember 30–október 2. között.– Több okunk is van az ünneplésre, hiszen egyrészt tíz éve lett város Demecser, másrészt egy év kihagyás után idén ismét meg tudjuk rendezni a Káposztás Napokat – mondta a nagyszabású eseménysorozat keddi sajtótájékoztatóján Kiss Gyula polgármester.

– Bár a tavalyi év kimaradt, a hagyományokat megőriztük: pénteken horgászversenyt, és sportversenyeket rendezünk, szombaton és vasárnap a káposztáé a főszerep. Lesz főzőverseny – eddig több, mint 70 csapat nevezett –, a káposztát gyalulják, tapossák és pakolják, s megkeressük az ország legnagyobb káposztáját is.

Két színpadon zajlanak a programok

A kulturális programok két színpadon zajlanak majd: a kisszínpadhoz főként a gyerekeket várjuk, a nagyszínpad sztárfellépője lesz szombaton a 4 for Dance, Takács Nikolas, a Summer Sisters és Vastag Csaba, vasárnap pedig Wolf Kati, Homonyik Sándor, Janicsák Veca és a Mandala dalszínház. Mellettük bemutatkoznak a helyi művészeti iskola tehetségei, népdal- és néptáncegyüttesek, de lesz tombolasorsolás és A rendezvényre meghívást kaptak azok a települések, melyek szintén tíz éve kaptak városi rangot, s Demecser testvértelepülései is képviseltetik magukat. A konferanszié a hagyományokhoz híven R. Kárpáti Péter és MC DC lesz, fellépnek a III. Országos Fúvószenekari Fesztivál és Minősítő Verseny résztvevői is, emellett rendőrségi bemutatók, sakkverseny, internetsátor is várja a vendégeket.

A megye második leglátogatottabb rendezvénye

A háromnapos esemény költségeivel kapcsolatban Farkasné Takács Ilona, a Pénzügyi, Intézményfenntartói és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke elmondta: pályázati forrásból, illetve szponzori támogatásból valósítják meg a rendezvényt, melynek megrendezéséhez az önkormányzatnak saját erőt nem kellett hozzátennie. Mák János alpolgármester arról beszélt, hogy a Káposztás Napok a megye második leglátogatottabb rendezvénye, melyre ezúttal is nagy szeretettel várják a vendégeket.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában