Helyi közélet

2011.09.13. 13:39

Szemét és hajléktalanok az Eszperantó téren

Olvasónk felháborodottan panaszolta: „Nyíregyházán, az Eszperantó téren áll a szemét, a mocsok, a csövesek vizelnek, este káosz, mint egy szemétdombon kelnék át.” A helyszínen jártunk.

Olvasónk felháborodottan panaszolta: „Nyíregyházán, az Eszperantó téren áll a szemét, a mocsok, a csövesek vizelnek, este káosz, mint egy szemétdombon kelnék át.” A helyszínen jártunk.Olvasónk panasza így hangzott: „Nyíregyházán, az Eszperantó téren áll a szemét, a mocsok, a csövesek vizelnek, a rendőrök végignézik az egészet röhögve, az iskola 15 méterre innen. Ez felháborító! A hajléktalan kiabál az ott közlekedőre (agy egy szál cigit) hangzik el hangosan, este káosz, mint egy szemétdombon kelnék át. Kérdem én az olvasóktól hol élünk? Az adófizetők pénzéből nem lehet tisztán tartani egy kis parkot? A rendőrök nem büntetik meg kérdem én miért nem?”

A helyszínen jártunk, ahol épp Horváth József, a Közmű Generál munkatársa igyekezett rendbe szedni a parkot. – Ha délután jön a főnök ellenőrzésre, azt hiszi nem is csináltunk semmit. Kétnaponta jövünk, de jöhetnénk akár minden nap is, folyamatosan képződik hulladék. Ez egy végeláthatatlan kör, egyszerűen képtelenség végezni – mondja, majd bekapcsolódik a beszélgetésünkbe P. Csaba és L. István is.

– Itt lakunk a környéken, nem is a hajléktalanok jelentik a legnagyobb bajt, ők kiszedik az aludobozokat a szemétből és a kis „dugós” üvegeket is összegyűjtik. Pénzt kapnak érte, amiből újabb bort tudnak vásárolni… Az igazi szemetet és rendetlenséget a fiatalok okozzák, akik itt isznak a buli előtt bemelegítésként és ugyanígy utána is, levezetésként – panaszolja Csaba.

István szerint: – A rendőrök sem szólnak a fiatalokra, nem látni mi lesz ennek a vége. Már évek óta ilyen a helyzet, nyáron a csövesek, ősszel pedig a részeg fiatalok szemetelnek. Éjszaka én például nem is merek erre jönni, pedig tényleg nemlakom messze. A gereblyézés és a szemétszedés után pedig hangulatos az Eszperantó tér kár, hogy az idilli állapot nem tart sokáig – mondja.

Az ügyben megkerestük az érintett szerveket is, azonban Bocskai Péter, a NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. vezetője megkersésünkre egyelőre még nem reagált. Természetesen amint közli álláspontjukat a teret illetően, közöljük.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában