Helyi közélet

2011.10.27. 13:04

Hét kulturális nagyrendezvény 2012-ben Nyíregyházán

Nyíregyháza, 2011. október 27., csütörtök (MTI) - Hét kulturális nagyrendezvényt tartanak 2012-ben Nyíregyházán, az idegenforgalmi és városmarketing szempontból is jelentős, tízezreket vonzó programot csütörtöki ülésén hagyta jóvá a város önkormányzati közgyűlése.

Nyíregyháza, 2011. október 27., csütörtök (MTI) - Hét kulturális nagyrendezvényt tartanak 2012-ben Nyíregyházán, az idegenforgalmi és városmarketing szempontból is jelentős, tízezreket vonzó programot csütörtöki ülésén hagyta jóvá a város önkormányzati közgyűlése.A Vidor Fesztivált, amelyen a hazai színházak a műsorukon szereplő legsikeresebb nagy- és kamaraszínpadi vígjátékokat mutatják be, jövőre augusztus 24. és szeptember 1. között rendezik meg a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen. A programban a legtöbb nézőt vonzó magyar mozifilmeket is bemutatják, valamint világzenei koncerteket rendeznek. Az utóbbi előadóművészei - csakúgy, mint a korábbi tíz fesztiválon - világhírű zenekarok lesznek Európából és a kontinensen túlról, fellépésükről már egyeztetnek a szervezők.

Júliusban és augusztusban a Szabadtéri Nyár elnevezésű színházi és zenei program várja majd az érdeklődőket, amelynek rendezvényeit március elejéig véglegesítik. Júliusban gasztronómiai fesztivált tartanak, a tervek szerint a tirpák hagyományos ételeket főzik és sütik meg a vendégseregnek. A szakácsok a Nyíregyháza mintegy 40 bokortanyáján élő szlovák leszármazottak lesznek.

Május 18. és 20. között a város 1553-as újratelepítését három napos kulturális programmal ünneplik meg, míg október 20-án és 21-én a település szülöttére, Krúdy Gyula íróra emlékeznek kétnapos rendezvénnyel.

Augusztus 16. és 21. között a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválra várják a zene rajongóit.

A 2012-es nagyrendezvényeket december 27. és 31. között évbúcsúztató programmal zárják majd Nyíregyházán.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában