Helyi közélet

2011.10.18. 17:25

Hogyan védekezzünk kutyatámadás esetén?

Egyik olvasónkat két nagy testű kutya támadta meg pénteken Nyíregyházán. A történtek után természetesen megkérdeztünk egy igazi kutyaszakértőt, mi a teendő, ha hasonló szituációba keveredünk. Videós ismeretterjesztés.

Egyik olvasónkat két nagy testű kutya támadta meg pénteken Nyíregyházán. A történtek után természetesen megkérdeztünk egy igazi kutyaszakértőt, mi a teendő, ha hasonló szituációba keveredünk. Videós ismeretterjesztés.A hétvégén egyik olvasónkat kutyatámadás érte Nyíregyházán, az Országzászló téren. Történetét ide kattintva olvashatják. A hasonló helyzetek kezelésében egy szakértő segítségét kértük.

Pelyvás Csaba kutyaidomár a Nyíregyházi Állatbarát Alapítvány telephelyén portálunknak elmondta: – A hölggyel esetében több hiba is történt. Az első – és talán a legsúlyosabb – a nagy testű kutyáknak nem lett volna szabad gazdijuk nélkül megjelenni, ugyanis az állattartó felelőssége a megfelelő kerítés biztosítása. Így szabálysértést követett el, ami súlyos pénzbírsággal sújtható – mondja a szakember.

- Ugyanakkor a kutyáját védő hölgynek sem lett volna szabad a megvadult ebek közé nyúlnia, bár tette ösztönös volt és érthető is, mégis kerülendő ez a reakció hasonló szituációban. Ezzel egyrészt saját épségét is veszélyeztettette, másrészt kutyája menekülését vagy védekezését is gátolta. Az ilyen és ehhez hasonló helyzetek elkerülése, kivédése és kezelése tanulható – nyilatkozta Pelyvás Csaba.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában