Helyi közélet

2011.10.26. 14:17

HÖOK demonstráció Budapesten - A ME-HÖK is csatlakozik a fővárosi demonstrációhoz

Budapest - A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a lassan másfél éve zajló tárgyalások eredménytelensége után, országos hallgatói megmozdulást szervez, melynek célja a magyar felsőoktatás jövőjéért való közös kiállás.

Budapest - A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a lassan másfél éve zajló tárgyalások eredménytelensége után, országos hallgatói megmozdulást szervez, melynek célja a magyar felsőoktatás jövőjéért való közös kiállás.

A demonstrációra 2011. október 27-én (csütörtökön) 17 órától kerül sor a Nemzeti Erőforrás Minisztérium épülete előtt, Budapesten, az V. kerületi Szalay utcában.

A HÖOK országos megmozdulása független a kormány vagy a kormánypártok politikája elleni egyéb tüntetésektől, kezdeményezésektől. Céljuk, hogy olyan törvény szülessen, mely szakmai alapokon és kompromisszumokon nyugszik, s hosszútávon képes biztosítani a magyar felsőoktatás minőségét.

A demonstráción a HÖOK, az intézményi HÖK-ök és az európai hallgatókat tömörítő ESU képviselői mellett a doktoranduszok és a rezidensek képviselői, szakszervezeti vezetők, valamint több nagy felsőoktatási intézmény rektora is részt vesz.

A rendezvény tervezett menete

16.00–17.00     

Gyülekező a Szalay utcában és a környező tereken, utcákon

17.00–18.30

- Megemlékezés 1956 hőseiről

- Intézményi felszólalók beszédei a HÖOK régióinak képviseletében

- Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnökének beszéde

- Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete elnökének beszéde

- Bojárszky András, a Doktoranduszok Országos Szövetsége elnökének beszéde

- Intézményi felszólalók beszédei a budapesti hallgatók képviseletében

- Allan Päll, a European Students’ Union elnökének beszéde

- Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája elnökének beszéde

- „Végső búcsú” a magyar felsőoktatástól


A Miskolci Egyetem Hallgatói és Doktoranduszhallgatói Önkormányzata (továbbiakban ME-HÖK) a felsőoktatási törvény a héten megjelent tervezetének újabb „vívmányaira” reagálva, valamint a hallgatóközpontú minőségi felsőoktatás és a Miskolci Egyetem egyetemi rangjának megőrzése érdekében tartotta meg békés demonstrációját 2011. október 20-án.


A felsőoktatási törvényjavaslat újragondolását, valódi reformokat követeltek az egyetemisták.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában